Datum plaatsing: 06-03-2021 22:19:00

ADO Den Haag onderuit in uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

ADO Den Haag werd zaterdagavond in Heerenveen met 3-0 verslagen.

Trainer Ruud Brood stelde hetzelfde elftal op als in de thuiswedstrijd vorige week tegen RKC Waalwijk. Uit die doelpuntloze wedstrijd sleepte ADO een punt.

ADO had het vanavond in Heerenveen de eerste 22 minuten moeilijk. Het middenveld werd steeds overlopen en al in de achtste minuut zette Siem de Jong ADO op achterstand, nadat Goossens tijdens een verdedigende actie ongelukkigerwijze de bal in de voeten van de Friese spits schoot: 1-0.
ADO kwam na de slechte beginfase opeens beter uit de verf door aanvallen van El Khayati, Adekanye en Kramer. Tien minuten voor rust had de Haagse ploeg een penalty toegekend moeten krijgen toen Kaib hands maakte, maar zowel scheidsrechter Kuipers als de VAR beoordeelden de situatie in het nadeel van ADO.
Vlak voor rust had Kramer de gelijkmaker op de pantoffel, maar hij schoot naast in plaats van op de goal. In de blessuretijd voor de rust schoot Adekanye nog op de vuisten van doelman Mulder.

Na de rust wist ADO weer kansen te creeren, maar verzuimde ze te benutten.
De eerder in deze wedstrijd geblesseerde Kemper en Adekanye werden gewisseld voor Familia en Besuijen.
Ondertussen zette Heerenveen weer meer druk en nadat Vejinovic de bal op Pinas wilde terugspelen en daarbij Henk Veerman over het hoofd zag, ging Veerman er  met de bal vandoor en verschalkte daarna doelman Fraisl: 2-0.
Vlak nadat Kishna en Goossens door Arweiler en Mokhtar waren afgelost, leek de thuisploeg ook nog op 3-0 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd. De VAR had gezien dat aan het doelpunt een buitenspelsituatie vooraf was gegaan.
Toch kwam de 3-0 na nog een paar mislukte doelpogingen van Joey Veerman, na een treffer van hem wel degelijk op het scorebord.

De wedstrijd was bij vlagen boeiend doordat ADO, in tegenstelling tot veel andere wedstrijden, best wel wat kansen wist te creeren. Maar helaas moest ADO met lege handen terug naar Den Haag en dat terwijl concurrenten Emmen en Willem II dit weekpunt wel punten pakten.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Heracles.