20 JUT 37 5 10 22 25
Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 05-07-1967 23:29:00

ADO verliest in Dallas

San Fransisco Gales ( in Den Haag beter bekend als ADO) heeft gisteren avond in Dallas van de Dallas Tornados (in werkelijkheid Dundee United) met 3-1 De wedstrijd werd gespeeld bij een voor Europese spelers ondraaglijke temperatuur , Ruim 5000 toeschouwers woonde de wedstrijd bij.

Reeds na 30 seconden scoorde Houwaart het eerste doelpunt voor de haagenaars, die daarna een veel grotere weerstand van Dundee ondervonden. In de 30e en 36e minuut kregen respectievelijk Advocaat en Aarts kansen, die echter niet volledig uitgebuit konden worden.

De gelijkmaker scoorde Tin Dossing in de 40e minuut. Na rust bleek dat Dunde over een groter uithoudingsvermogen beschikte en ontstonden er gevaarlijke momenten voor het ADO-doel.

Ton Thie moest vele malen in actie komen, en het lukte hem de stand gelijk te houden totdat 2 minuten voor het einde door een misverstand in de verdediging het de Schotten toch nog lukte Thie te passeren: 2-1

Door deze nederlaag werd Wolverhampton Wanderers kampioen van de westelijke groep. De Engelsen speelde gisteren 2-2 tegen het Italiaanse Cagliari en hebben nu drie punten voorsprong op ADO. De Hagenaars spelen zondag de laatste wedstrijd tegen Cagliari.