19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 27-02-2021 21:04:00

Verslag: ADO pakt moeizaam punt in matig thuisduel tegen RKC

ADO Den Haag heeft wederom in een wedstrijd waarin het punten moest pakken om uit de degradatiezone te komen een mager punt behaald.De wedstrijd eindigde in dezelfde stand als die begonnen was: 0-0.

In de warming-up drong de stand van de wedstrijd FC Utrecht - Emmen tot de spelers en trainers door. Emmen wist net als vorige week drie punten te pakken en hoewel die club nog op de laatste plek staat, komt het angstig dicht bij de positie die ADO op de ranglijst bekleedt in de buurt.

Brood veranderde het basiselftal op twee plekken ten opzichte van de inhaalwedstrijd tegen Willem II. Goossens nam de plaats van de geschorste Gomelt in en Amofa verging de licht geblesseerde Zuiverloon.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de deze week overleden oud doelman van ADO, Ton Thie.
ADO begon goed aan de wedstrijd en had al in de vierde minuut op voorsprong kunnen komen door Kishna die op aangeven van Adekanye op het doel schoot, maar de bal raakte onderkant lat en ketste daarna ongelukkig voor ADO weer het veld in.  Een minuut later was er een kansje voor Adekanye op aangeven van Van Ewijk, maar het schot was geen probleem voor doelman Lamprou.
Na een kwartier spelen zakte ADO een beetje terug en kwam RKC wat meer uit de verf en kon ook bijna nog op voorsprong komen, maar de treffer van Oosting werd als buitenspel afgefloten, ook de geraadpleegde VAR beoordeelde de situatie als buitenspel.

Ook na de rust bleef het spel aan beide kanten matig. Brood wisselde in de 65e minuut de vleugelspelers Kishna voor Mokhtar en Adekanye voor Besuijen, maar dat leverde ook niet veel resultaat op.
De grootste kans voor ADO was net na het Haags kwartiertje. Kramer had de bal op aangeven van Kemper voor het inkoppen, maar kopte naast het doel in plaats van de grote kans goed te benutten. Ook RKC Waalwijk miste daarna, gelukkig voor ADO, een kans.
Philipp, Arweiler en Familia kwamen een paar minuten voor tijd voor Goossens, El Khayati en Kemper in het veld, maar het mocht allemaal niet baten.

Wederom een punt, net als afgelopen woensdag in de inhaalwedstrijd tegen medeconcurrent Willem II, dat zijn twee punten in 'de week van de waarheid', waarin ADO Den Haag eerst  tegen Fortuna Sittard verloor en daardoor dus slechts twee punten uit de drie belangrijke wedstrijden overhoudt.

Volgende week speelt ADO uit tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.