Datum plaatsing: 24-02-2021 18:58:00

Verslag: Degradatiekraker tegen Willem II eindigt onbeslist

ADO Den Haag speelde woensdagmiddag in Tilburg de inhaalwedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door een benutte penalty van zowel de thuisploeg als van ADO Den Haag.

Trainer Ruud Brood wilde deze wedstrijd aanvallend beginnen en zette Kishna in de basis. Ook Pinas mocht, na hersteld te zijn van een lichte blessure, weer in de basis beginnen. Net als Zuiverloon die vorige week zijn rentree maakte.

Willem II, met de onlangs aangestelde oud ADO Den Haag trainer Petrovic, was na de 6-0 nederlaag afgelopen weekend tegen FC Utrecht gebrand op resultaat, net als ADO Den Haag die zaterdag in Sittard met 2-0 werd verslagen.

De trainer en selectie van ADO Den Haag hebben de afgelopen dagen veel gepraat, met name over het feit dat er in de hele wedstrijd tegen Sittard maar 1x door ADO op doel was geschoten. Het gesprek heeft blijkbaar geholpen, want al in de tweede minuut van de wedstrijd tegen Willem II was Kramer dicht bij een doelpunt, maar de bal belandde naast het doel.
De wedstrijd verliep verder rommelig, vooral door het optreden van scheidsrechter Siemen Mulder.

In de 19e minuut werd een doelpunt van Willem II speler Spieringhs afgkeurd vanwege duwen in de 16. Er waren wat vraagtekens bij het afkeuren van het doelpunt, maar ADO haalde uiteraard opgelucht adem.
Maar ook de Tricolores werden niet echt benadeeld toen scheidsrechter Mulder besloot de bal niet op de stip te leggen toen Kishna in de 16 tegen de grond werd gewerkt. Ook de VAR greep niet in. De scheidsrechter liet desgevraagd na de wedstrijd weten dat het wel degelijk een penalty had moeten zijn.
Vlak voor rust werd de ellende voor ADO groot toen Gomelt vanwege een domme overtreding op Wriedt de rode kaart voorgehouden kreeg en van het veld moest.

In de rust bleef Kishna in de kleedkamer achter voor Del Fabro, om met 10 man wat meer verdedigend weerstand te bieden.
De tweede helft was nog maar net gonnen toen Willem II op voorsprong kwam door een makkelijk gegeven penalty vanwege een licht schouderduwtje van Kramer in de 16. Tresor, die net na een wissel het veld in was gekomen, benutte de strafschop foutloos: 1-0.
Brood bracht in de 58e minuut drie wissels in. Adekanye, El Khayati en de net daarvoor geblesseerde Zuiverloon werden vervangen voor Besuijen, Arweiler en Goossens.
ADO wist daarna wat aanvallender op te treden en wist de gelijkmaker te scoren uit, hoe kan het ook anders in deze rare wedstrijd, een penalty. Kramer werd onderuit gehaald en Pinas mocht vanaf de 11 meter scoren: 1-1.
Op slag van het Haags kwartiertje kreeg ook een Willem II speler rood (2x geel) voor het neerhalen van Arweiler.
Goossens was nog twee maal op jacht naar een voorsprong, maar doelman Muric  wist de aanvallen te pareren en ook Fraisl wist zijn doel verder schoon te houden, ook in de zes minuten blessuretijd.

Eén punt uit de belangrijke degradatiekraker. Vooraf was niemand er tevreden mee geweest, maar gezien het wedstrijdverloop is het in ieder geval wel iets.
De volgende belangrijke wedstrijd staat zaterdag op het programma. Dan speelt ADO thuis tegen opnieuw een mede-degradatie kandidaat: RKC Waalwijk.