Datum plaatsing: 20-02-2021 23:20:00

ADO delft wederom het onderspit tegen Fortuna Sittard

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. Net als vorig seizoen wist ADO niet van Fortuna te winnen. De Limburgers wonnen zaterdagavond makkelijk met 2-0 van het elftal van trainer Ruud Brood.

ADO speelde vorige week met veel geluk gelijk tegen PSV, dat in die wedstrijd veel sterker wasA DO, door doelpunten van Adekanye en van Michiel Kramer die in de laatste minuut van de blessuretijd scoorde.

De wedstrijd tegen Fortuna was de eerste wedstrijd van de deze belangrijke week, waarin ADO Den Haag drie wedstrijden speelt en iedere wedstrijd punten MOET pakken om uit de kelder van de eredivisie te komen en degradatie te voorkomen.
Trainer Ruud Brood, die deze week in de media liet weten deze week niet echt cruciaal te vinden omdat er daarna nog meer wedstrijden wachten na deze week, liet El Khayati in de basis zijn rentree maken.

Dat ADO punten moet pakken bleek niet echt uit het spel van ADO. Er was dan weliswaar in de vierde minuut een kans voor Kramer die op aangeven van El Khayati richting doel kopte, maar de bal ging net naast het doel van de Limburgse keeper.
Daarna waren er diverse kansen voor de thuisploeg. Schoten van Seuntjes en Cox werden gered door de Haagse goalie.
In de 26e minuut schoot Semedo via het lichaam van Boy Kemper de 1-0 binnen.
Vlak voor rust leek Semedo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgevlagd.

Na de rust veranderde er weinig. De thuisploeg wist wat kansjes te creeren en ADO kwam er niet aan te pas.
Brood wisselde Mokhtar en Vejinovic in de 66e minuut voor Arweiler en Gomelt en wat later Adekanye en El Khayati voor Kishna en Besuijen.
Ricardo Kishna wist  in de 79e minuut het eerste schot én enige schot op doel voor ADO in deze wedstrijd te creeren, maar net toen de geelgroene ADO aanhang die de wedstrijd vanwege de coronamaatregelen via de tv en radio volgde zich daarover kon verheugen, zette Polter in diezelfde minuut de 2-0 voor Fortuna Sittard op het scorebord.
In de laatste fase van de wedstrijd werd de eerder in deze wedstrijd geblesseerde Fortuna Sittard keeper Van Osch gewisseld. Het maakte allemaal niets meer uit, ADO leek het al opgegeven te hbben en het was Fortuna die ook nog nog in de blessuretijd kansen wist te creeren.

ADO wacht woensdag de inhaalwedstrijd tegen directe concurrent Willem II.
Door het verlies van Willem II vrijdag tegen FC Utrecht was ADO vrijdagavond een plaatsje op de ranglijst gestegen, maar na het verlies tegen Fortuna Sittard staat ADO Den Haag weer onder Willem II op de ranglijst.