Datum plaatsing: 13-02-2021 18:50:00

Verslag: ADO in extremis gelijk tegen PSV

ADO Den Haag heeft uit de wedstrijd tegen het veel sterkere PSV in de blessuretijd toch nog een punt weten te slepen. In de 93e minuut was het Kramer die zoals vaker in de allerlaatste minuut van een wedstrijd weet te scoren die de 2-2 op het scorebord zetten.

Trainer Ruud Brood stelde een verdedigende formatie van 5-3-2 op tegen de nummer 2 van de ranglijst.
De trainer kon over veel ervaren, net aangetrokken, spelers niet beschikken. El Khayati is nog niet helemaal wedstrijdfit en ook waren Bijen, Janmaat, Vejinovic en Kishna niet van de partij, waardoor Amofa en Pinas in de basis mochten beginnen.

ADO Den Haag  MIchiel Kramer
PSV was veel sterker, had het meeste balbezit en Malen, Zahavi en Thomas creerden kans na kans, maar de kansen werden, gelukkig voor ADO, niet goed benut of werden door de uitstekend keepende Fraisl teniet gedaan.
Na een overtreding van Adekanye in de 21e minuut wees scheidsrechter Pol van Boekel wel erg makkelijk naar de stip. Maar PSV-speler Max schoot de bal hoog over het doel, het voelde als gerechtigheid.
In de 27e minuut was er dan eindelijk het eerste schot op doel van ADO, wat meteen de voorsprong opleverde. Adekanye maakte de strafschop die hij eerder deze wedstrijd had veroorzaakt goed door  de 1-0 op het scorebord te zetten.
Een ongekende luxe na alle kansen van de PSV-spelers die ook na het Haagse doelpunt het doel van Fraisl belaagden, maar de doelman hield zijn doel in de eerste helft schoon.

In de rust bleef Gomelt achter voor Zuiverloon die daarmee zijn rentree, na vier jaar en ruim negen  maanden bij ADO maakte.
ADO had in het begin van de tweede helft nog minder balbezit dan in de eerste helft en het was PSV die het spel dicteerde. Het was dan ook Malen die de Haagse verdediging passeerde en in de korte hoek de 1-1 inschoot.
Brood wisselde ondertussen Mokhtar voor Besuijen en Adekanye voor Arweiler. Malen loerde op nog een doelpunt en na een ongelukkige verdedigingsfout van Amofa die de bal onbewust panklaar voor Malen legde, schoot de laatste de 1-2 in.
Malen ging voor een hattrick, schoot 2 maal op de lat en zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. De hattrick kwam er niet, want ADO zette in de laatste fase van de wedstrijd alles op alles. Keeper Fraisl ging in de laatste minuut van de officiele speeltijd mee naar voren toen ADO een hoekschop nam, maar was weer op tijd terug bij zijn doel toen PSV nog even aandrong.
Diep in de blessuretijd was er dan de verlossende gelijkmaker door Kramer, die de bal uit een schijnbaar onmogelijke situatie met een omhaal achter PSV keeper Mvogo werkte. Het gelijkspel leverde ADO weer een punt op.

ADO moet volgende week zaterdag uit tegen Fortuna Sittard, dat vandaag met 1-2 van Sparta heeft gewonnen.