Datum plaatsing: 31-01-2021 19:16:00

ADO Den Haag pakt punt in thuisduel met Sparta

De thuiswedstrijd zondagmiddag tegen Sparta eindigde in 1-1. Nadat ADO Den Haag speler Gomelt in de eerste helft zijn club op voorsprong bracht, wist Sparta in de tweede helft de stand gelijk te trekken.

Na het 3-0 verlies afgelopen dinsdag uit tegen Groningen meldde trainer Ruud Brood flinke wijzigingen in het basiselftal aan te brengen en bracht dat zondagmiddag tegen Sparta ook ten uitvoer.
Brood liet keeper Fraisl en de deze week aangetrokken Mokhtar en Adekanye in de basis debuteren en liet Koopmans, Bourard en Besuijen op de bank plaatsnemen. Er stonden maar liefst  negen andere spelers in de basis dan in de uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen Sparta, die ADO Den Haag met 6-0 verloor.

Het begin van de eerste helft zorgde Sparta speler Harroui tweemaal voor blessures bij de Haagse spelers door op de achillespees van de spelers te gaan staan, wat scheidsrechter Blank, maar ook de VAR onbestraft lieten.  Met name Adekanye werd flink op de voet geraakt, maar de debuterende speler kon toch doorspelen.
Sparta spelers Engels en Harroui hadden een paar kansjes, maar wisten die niet af te maken. ADO had op Familia Castillo na, die recht  in de handen van keeper Okoye schoot, niet veel in te brengen.
Pas vlak voor de rust werd ADO gevaarlijk. Vanuit een corner kopte Kramer bijna in het goal, maar keeper Okoye wist de bal te keren. Op de corner die daarop volgde kopte Gomelt de bal wel achter de Spartaanse keeper: 1-0.

Tien minuten na de rust was er een grote kans voor Kramer, maar de bal verdween net niet in het doel.
Aan de andere kant van het veld moest keeper Fraisl in de 65e minuut pas echt in actie komen, hij hield een schot op doel met beide vuisten uit het doel.
Sparta bleef druk zetten en na een vrije trap van de Rotterdammers, waarop een scrimmage volgde voor het doel van de debuterende keeper, kwam ADO vooralsnog goed weg. Vooralsnog, want een minuut later kopte Krarchouch, die net in het veld was gekomen voor Auassar, de gelijkmaker binnen. Aan het tegendoelpunt ging gestuntel van de Haagse verdediging vooraf.
Pinas werd even later  in het veld gebracht, hij zou oorspronkelijk voor Mokhtar worden gewisseld, maar omdat Goossens last hield van een eerder opgelopen blessure aan het hoofd, na een botsing van Spartaan Tom Beugelsdijk, werd besloten om hem eerst uit het veld te halen.
In de slotfase van de wedstrijd was Harroui nog even gevaarlijk voor het doel van Fraisl, waarbij de bal op de lat terecht kwam.
In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Pinas hard op het doel van Okoye, die het winnende doelpunt van ADO Den Haag maar net wist te voorkomen.

Weer een puntje erbij gesprokkeld, waar zeker drie punten nodig waren, omdat concurrent Willem II eerder deze dag drie punten pakte tegen FC Emmen.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Willem II. Daarbij is het voor ADO Den Haag echt noodzakelijk om punten te pakken om uit de gevarenzone te komen.