Datum plaatsing: 29-01-2021 22:31:00

Vrouwenvoetbal: foto's: ADO bekert verder na overwinning op VV Alkmaar

De ADO Den Haag Vrouwen hebben vrijdagavond in eigen huis de derde ronde in de beker gewonnen. VV Alkmaar werd met 3-1 verslagen.

ADO Den Haag begon meteen  aanvallend en wist  al in de eerste minuten kansen te creeren. Jaimy Ravensbergen kwam een paar maal, onder andere door een mooie voorzet van Kayra Nelemans, oog in oog met de Alkmaarse keepster te staan, maar tot een doelpunt kwam het nog niet.
In de 19e minuut wist Jaimy wel een kans te verzilveren na een rebound die uit een corner voortkwam: 1-0.
Net voor rust had ADO een penalty kunnen krijgen, nadat in het 16 meter gebied de bal kort na elkaar twee keer tegen de arm van een speelsters van VV Alkmaar kwam. maar de scheidsrechter Lizzy van der Helm zag er geen penalty in. We hebben in mannenvoebal ook de laatste tijd gemerkt, dat de situatie niet altijd als opzettelijk hands wordt beoordeeld.

Net na de rust zette VV Alkmaar de gelijkstand op het scorebord: 1-1. Maar ADO wist al snel weer op voorsprong te komen door een doelpunt van Shanique Dessing: 2-1.
In de 83e minuut wisselde trainer Sjaak Polak Annouk Boshuizen en Shanique Dessing voor Manon van Raay en Louise van Oosten. Voor Van Oosten betekende dit haar debuut bij de ADO Den Haag Vrouwen.
In de blessuretijd gooide Jaimy Ravensbergen met haar tweede doelpunt van vanavond de wedstrijd in het slot.

Een mooie overwinning voor de ADO Den Haag Vrouwen die daarmee naar de kwartfinale gaan van de Eredivisie Cup! De kwartfinales worden op vrijdag  5 februari gespeeld. ADO Den Haag zal dan in de kwartfinale tegen Excelsior spelen in Rotterdam Kralingen.