Datum plaatsing: 26-01-2021 23:11:00

Verslag: ADO Den Haag makkelijke prooi voor FC Groningen

ADO verloor in de uitwedstrijd van Groningen met 3-0.

Trainer Ruud Brood had, ten opzichte van de wedstrijd afgelopen weekend tegen Emmen, 1 wijziging in de basisopstelling aangebracht. De tegen Emmen  debuterende Gomelt begon nu op de bank en Samy Bourard nam zijn plek in.
De twee nieuwe aanwinsten van deze week, Youness Mokhtar en Bobby Adekanye (van wie de komst tot op dit moment nog steeds niet officieel bevestigd is door ADO Den Haag)  zaten vanavond nog niet bij de selectie.

Kishna begon net als in de wedstrijd tegen Emmen op de bank, die hij deelde met onder andere Gianni Zuiverloon, voor wie het de eerste keer was, sinds 1 mei 2016, dat hij weer onderdeel uitmaakte van de  Haagse selectie.

In de eerste helft waarin ADO 41% balbezit had, kwam FC Groningen al snel op voorsprong. In de 18e minuut scoorde Lundqvist uit een vrije trap vanaf de zijkant van het veld, waaruit hij de bal - het moet gezegd- fraai over Luuk Koopmans krulde.
Trainer Brood wisselde noodgedwongen in de 37e minuut, de eerder in deze wedstrijd geblesseerde, Milan van Ewijk  voor Bilal Ould Chikh. Bilal ging in de voorhoede spelen, waarna Ratiu naar de laatste linie verhuisde en daar de plaats van Van Ewijk overnam.
Vlak voor rust verdubbelde Larsen de stand voor FC Groningen: 2-0.

Een paar minuten na de rust schoot Da Cruz bijna de 3-0 binnen, maar Koopmans wist dat schot wel te pareren.
Pas in de 65e minuut viel het eerste schot op doel voor ADO te noteren, maar Padt wist het schot van Vejiinovic te stoppen.
ADO dat ondertussen nog maar 35% balbezit had, moest daarna ook nog de 3-0 door da Cruz incasseren.
Brood bracht daarna net als de thuisclub drie wissels in. Bij ADO kwamen in de 74e minuut Karelis, Pinas en Gomelt in het veld voor Kemper, Goossens en Kramer. Maar dat bracht in het laatste kwartier van de wedstrijd geen verandering. In de blessuretijd kwam de Haagse formatie zelfs nog goed weg na een kans voor Groningen.

Conclusie na deze wedstrijd: Er werd veel te weinig gecreëerd door ADO dat onsamenhangend voetbal bracht.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta. Die wedstrijd begint om 16.45u in het Cars Jeans Stadion.