18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 23-01-2021 18:47:00

Verslag: Degradatiekraker tegen Emmen eindigt doelpuntloos

De belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst is zonder doelpunten geƫindigd.

Voor beide clubs stond er veel op het spel bij deze wedstrijd en dat resulteerde in een zeer matige wedstrijd van beide kanten, waarbij Emmen nog wel wist te domineren, zeker in de eerste helft waarin Emmen in het begin 79% balbezit had.
Emmen had in de 24e minuut een grote kans toen De Leeuw op de paal van het doel van Koopmans en in de rebound op de keeper zelf schoot, maar Koopmans wist een doelpunt te voorkomen.
Vlak voor de rust was er de eerste echte kans voor ADO, nadat Emmenkeeper Telgenkamp in de fout ging bij een kans van debutant Gomelt. Kramer kon daar echter geen gebruik maken, omdat Emmenspeler Araujo zijn keeper wist bij te staan.

In de rust bleef Gomelt in de kleedkamer achter voor Bourard.
ADO begon de tweede helft aanvallend. Na een vrije trap van Goossens die tot corner werd verwerkt schoot Goossens in de rebound een meter naast het doel.
Enkele minuten later kon Telgenkamp nog net voorkomen dat De Leeuw een eigen doelpunt maakte, de bal kwam via de binnenkant paal, maar Telgenkamp wist de bal nog net voor de lijn te redden.
Daarna zakte de wedstrijd weer naar een bedenkelijk niveau.
Ook de  wissels van Catic voor Ratiu en Kishna voor Besuijen in de 70e en 73e minuut brachten er geen verandering in.
Pas in de laatste minuten werd het wat spannend. In de 90e minuut kwam ADO goed weg na een schot op doel van Emmen-speler Cavlan . In de blessuretijd schoot Kishna aan de andere kant centimeters naast het doel.

Het was allemaal niet genoeg, waardoor ADO zich tevreden moet stellen met een puntje en het verschil met de nummer laatst op de ranglijst vijf punten blijft.

Dinsdagavond wacht de uitwedstrijd tegen FC Groningen, die wedstrijd begint klokslag avondklok, om 21:00u