Datum plaatsing: 19-01-2021 21:09:00

Nipt verlies voor ADO Den Haag in bekerduel met Vitesse

ADO Den Haag werd dinsdag door Vitesse in het Gelredome in de achtste finale van het bekertoernooi uitgeschakeld. De thuisclub won met 2-1.

ADO trainer Ruud Brood had voor deze wedstrijd een aantal spelers rust gegeven, omdat zaterdag alweer de belangrijke degradatiekraker tegen Emmen wacht.
De spelers die ontbraken waren Michiel Kramer, Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Van Ewijk. En ook Kishna was niet van de partij. Voor hen kregen kwamen Amofa, Del Fabro, Ratiu en Ould-Chikh in het veld.

Al in de eerste minuut was Tannane gevaarlijk, maar Koopmans was alert. De wedstrijd kabbelde daarna een beetje voort, van hoog tempo was geen sprake.
ADO spelers Ould Chikh en Goossens konden een paar kansjes creeren, maar doelman Pasveer wist zijn doel makkelijk schoon te houden.
Dat gold niet voor Luuk Koopmans, want in de 25e minuut schoot Openda via binnenkant paal de 1-0 in.
Besuijen had even later een enorme kans om de stand gelijk te trekken. Hij kopte vanuit een hoekschop bijna de gelijkmaker binnen, maar de bal ging centimeters naast het doel. De rust werd met de 1-0 ingegaan.

Bourard bleef in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Catic die in de tweede helft nog behoorlijk belangrijk werd.
In de 51e minuut gaf Besuijen voor op Catic die op het doel schoot. De Arnhemse goalie wist al liggend de bal nog maar net weg te slaan.
Vitesse wisselde daarna vier spelers, waaronder Tannane. Ook Ruud Brood bracht wissels in: voor Ould Chikh en Familia Castillo kwamen Arweiler en De Boer in het veld.
Vlak daarna was er nog een scrimmage voor het doel van Koopmans, met vier opeenvolgende kansen voor de Arnhemmers, maar ADO ontsnapte daar wonderlijk genoeg uit.
Terwijl de Haagse trainer zijn team ondertussen wat aanvallender opstelde door Philipp voor Amofa te brengen, schoot Bero de 2-0 achter Koopmans binnen.
Daarna herstelde ADO zich en via Philipp die een voorzet van Arweiler goed verwerkte kwam de bal bijna in het lege goal van Vitesse terecht, maar een Vitesse speler schoot zijn doelman te hulp en haalde bal van de doellijn.
In dezelfde minuut was er nog een uiterst vreemde situatie nadat Vitesse speler Doekhi in eigen goal schoot, Pasveer haalde met een katachtige beweging de bal van de achterlijn, maar als de VAR bij deze wedstrijd aanwezig was geweest, was er bijna zeker geconstateerd dat het een eigen doelpunt was geweest.
ADO dat goed speelde in het laatste kwartier kreeg loon naar werken, in de 81e minuut maakte Catic op aangeven van Besuijen de aansluitingstreffer: 2-1.
In de allerlaatste secondes van de vijf minuten blessuretijd had Philipp de gelijkmaker op zijn schoen, maar wist de trekker niet over te halen.

Helaas geen vervolg in de beker, maar om maar weer het aloude cliché uit de kast te halen, nu kan ADO zich helemaal richten op de competitie. En dat is gezien de huidige plaats op de rangliljst hard nodig.
Zaterdag wacht de zeer belangrijke wedstrijd tegen Emmen, dat met vijf punten minder dan ADO op de allerlaatste plaats van de ranglijst staat.