Datum plaatsing: 16-01-2021 23:21:00

Verslag: Zuur verlies voor ADO in uitwedstrijd tegen AZ

ADO Den Haag verloor zaterdagavond nipt in Alkmaar. De wedstrijd eindigde in 2-1 voor de thuisclub. Het doelpunt van ADO kwam op naam van Michiel Kramer.

Na de zeperd afgelopen woensdag tegen concurrent VVV Venlo (4-1) stond zaterdagavond de wedstrijd tegen de nummer 5 van de ranglijst op het programma. Voor ADO Den Haag trainer Ruud Brood was het dus zaak om de afgelopen dagen zijn mannen snel weer te motiveren.
Om spelers wat rust te gunnen, mede omdat dinsdag al de bekerwedstrijd uit tegen Vitesse wacht, verschilde de basisopstelling op drie punten. Ratiu, Del Fabro en Borrard begonnen ditmaal in de basis in plaats van Janmaat, Kishna en Pinas.

In het eerste halfuur was de thuisploeg vooral aanvallend en creerde een paar grote kansen.
Koopmeiners was in het begin van de wedstrijd al gevaarlijk met een kopbal vanuit een corner, maar Luuk Koopmans bracht redding. Even later werd een kopbal van Kramer richting zijn eigen keeper bijna afgestraft door Gudmundsson. Daarna moest Koopmans nog redding brengen nadat Boadu op de lat schoot. Bij de reddingsactie kwam de Haagse goalie met zijn hoofd onzacht in aanraking met de doelpaal, maar kon de wedstrijd vervolgen. ADO wist  in de eerste helft het doel schoon te houden en kon ondanks 33% balbezit ook nog met name via Besuijen een paar speldenprikjes uitdelen.

Na de rust was ADO, die ondertussen Pinas voor Familia Castillo had ingebracht, sterker en kwam het Haagse elftal in de 58e minuut door een frommelgoal van Michiel Kramer op voorsprong.
AZ trainer Pascal Jansen  wisselde kort daarna maar liefst vier spelers in één keer. Eén van de spelers die net in het veld gekomen was, Aboukhal, schoot de gelijkmaker in de 72e minuut achter Koopmans. Ook ADO trainer Brood zag toen reden om een paar wisselspelers in te brengen. Bourard werd vervangen door De Boer, Besuijen door Ould Chikh en ook Kramer werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Karelis.
Ondanks nog wat kansjes van AZ, onder andere van Boadou op de paal, leek ADO toch een punt mee naar huis te kunnen nemen, maar Aboukhal maakte in de laatste minuut aan die illusie een eind, hij scoorde zijn tweede doelpunt van die avond en liet ADO met lege handen achter.

Helaas, geen punten mee naar huis, en dat terwijl een gelijkspel dit keer zeker een verdiende uitslag zou zijn geweest

Komende week staan er weer twee wedstrijden op het programma. Dinsdagavond speelt ADO in Arnhem de achtste finale voor de beker  uit tegen Vitesse en volgende week vrijdag wacht de degradatiekraker tegen Emmen in het Cars Jeans Stadion.