Datum plaatsing: 13-01-2021 22:19:00

ADO Den Haag thuis ten onder tegen VVV Venlo

Woensdagavond zorgde topscorer Giakoumakis van VVV Venlo voor een Griekse tragedie in het Cars Jeans Stadion. De Griekse spits maakte vier doelpunten in de wedstrijd, waarvan twee vanaf de penaltystip, en bevestigde daarmee zijn rol als topscorer van de eredivisie.

Trainer Ruud Brood stelde na de winst afgelopen weekend op RKC Waalwijk nagenoeg dezelfde elf spelers op. Alleen Bourard werd opgeofferd door de deze week van Chelsea gehuurde Juan Familia-Castillo, die op papier linksback zou spelen maar in feite op het middenveld kwam te spelen.

ADO Den Haag dat sinds 17 januari 2020 (onder Pardew werd er met 2-0 van RKC gewonnen) geen thuisduel meer had gewonnen, mede door het stilleggen van de competitie vanwege corona vorig jaar, was uiteraard gebrand op een overwinning in eigen huis, maar had zich kennelijk toch vergist in de kwaliteiten van de Griekse spits Giakoumakis.
De topscorer van de eredivisie bracht al in de 5e minuut de stand al in het voordeel van de Limburgse club via een penalty na een overtreding van Pinas op Machach in de zestien.
In de 24e minuut leek ADO ook recht te hebben op een penalty. Nadat een vrije trap in de muur was beland, werd in de rebound door een VVV speler hands in de zestien gemaakt, maar volgens scheidsrechter Van der Laan was er een buitenspelsituatie aan voorafgegaan waardoor VVV een vrije trap kreeg.
Na ruim een half uur spelen was er de eerste echte kans voor het team van Ruud Brood op de gelijkmaker. Kishna kopte na een voorzet van Van Ewijk op het doel, maar keeper Kirschbaum bracht redding.
Ook een kans van Pinas, vlak voor rust, werd gepareerd door de Limburgse keeper.

Direct na de rust bracht trainer Brood Ould-Chikh in het veld voor Kishna. ADO drong even aan, maar was niet scherp en moest in de 58e minuut ook nog de 0-2 van Giakoumakis incasseren.
Een paar minuten later kwamen Philipp, Karelis en Bourard voor Goossens, Besuijen en Kemper in het veld.
De net in het veld gekomen Bourard wist de aansluitingstreffer te produceren: 1-2.
Maar lang kon ADO daar niet van genieten, want Giakoumakis ging rustig door met scoren, na een verdedigingsfout werd het 1-3.
Toen de Griekse spits in de 85e minuut een strafschop benutte, nadat Philipp op de voet van een VVV speler in de zestien was gaan staan, en de  1-4 op het scorebord zette, was de wedstrijd definitief gestreden.

Conclusie na deze wedstrijd: Aanvallend ging het redelijk goed, niet alle kansen werden benut, maar  op het middenveld werd te veel ruimte weggegeven en de tegendoelpunten ontstonden door verdedigingsfouten en overtredingen. En wederom waren de inworpen van Haagse zijde dramatisch. Daaruit werd veel balverlies geleden.

Helaas, ADO blijft door dit verlies in de kelder van de eredivisie bungelen, maar ADO zal zich weer snel moeten herpakken want zaterdag staat er alweer een wedstrijd op het programma. Die zal niet gemakkelijk worden, want dan speelt ADO uit tegen AZ, dat vanavond  met 1-3 van PSV heeft gewonnen.

We zijn na deze wedstrijd nog even in de statistieken gedoken.
Onder trainer Alan Pardew werden er zes punten uit acht wedstrijden behaald, daarna werd de competitie vanwege de coronamaatregelen niet meer uitgespeeld.
Onder trainer Aleksandar Rankovic werden er vier punten uit acht wedstrijden behaald, daarna volgde ontslag.
Trainer Ruud Brood volgde hem op en behaalde tot nu toe zes punten uit acht wedstrijden.