18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 09-01-2021 18:55:00

Verslag: ADO wint in belangrijke wedstrijd van RKC Waalwijk

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag in Waalwijk door een doelpunt van Boy Kemper drie punten in de wacht gesleept.

Na 10 wedstrijden op rij geen wedstrijd te hebben gewonnen, was het zaterdagmiddag dan toch eindelijk raak. Door het aantrekken van Janmaat en Vejinovic heeft trainer Ruud Brood meer ervaring in de ploeg en dat bracht het spel naar een hoger niveau dan dat we de laatste tijd gewend waren. Het was dan wel een wedstrijd tegen een mede degradatiekandidaat, maar vooral in de eerste helft was het spel aantrekkelijk om naar te kijken.

ADO wist in die eerste helft veel kansen te creeren maar vond steeds de uitstekende keeper Lamprou op zijn weg.
Boy Kemper die al een paar maal gevaarlijk was, wist ADO in de 17e minuut op voorsprong te brengen.
Ook de Waalwijkers hadden een paar kansen, waaronder Daneels, die na een voorzet van Van der Venne het Koopmans bijna nog lastig wist te maken. Daarna moest de VAR er nog bij te pas komen, om een aangeschoten hands van Janmaat te beoordelen, maar de VAR beoordeelde al heel snel dat het geen overtreding van de aanvoerder van ADO was.
Aan het eind  maakte Kramer op aangeven van Goossens het de Waalwijkse keeper nog lastig, maar Lamprou wist redding te brengen, evenals zijn collega Koopmans die zijn doel schoon hield bij een actie van Touba.

De tweede helft was minder spannend. RKC ging uiteraard op jacht naar de gelijkmaker, maar ging te slordig met de kansen om. Toch kwam ADO nog goed weg in de 63e minuut toen er kansen waren voor Stokkers en Van der Venne.
Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was de echte grote kans van RKC voor Soh, maar Koopmans wist deze te pareren. Ook Bakari was dicht bij de gelijkmaker, maar weer was het de Haagse goalie die dat wist te voorkomen.
De stand bleef 0-1 voor ADO, ook na de 9 minuten blessuretijd, die er mede door een neusblessure van Besuijen, door scheidsrechter Gozobuyuk werden bijgeteld.

Drie erg belangrijke punten in de wacht gesleept! Aanstaande woensdag wacht de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo, de andere club waar ADO dit seizoen van wist te winnen.