Datum plaatsing: 23-12-2020 22:20:00

Verslag: ADO kansloos ten onder tegen PEC Zwolle

ADO Den Haag is woensdagavond in eigen huis met 2-0 verslagen door PEC Zwolle.

Trainer Ruud Brood startte dit keer met Bourard en Kishna in plaats van Amofa en Ould Chikh

In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar moesten er drie punten gepakt worden tegen PEC om aansluiting te houden met de rest van het rechterrijtje. Dat was helaas niet te merken in de wedstrijd.

ADO werd al heel snel teruggedrongen op eigen helft en Boy Kemper voorkwam al in het eerste kwartier tot drie maal toe een treffer van de tegenstander.
In de 24e minuut viel de eerste kans voor ADO te noteren, maar het schot van Kramer ging hoog over het doel. Even later werd De Boer door Ould Chikh vervangen, een vroege wissel omdat De Boer niet in de wedstrijd leek te zitten, wat overigens voor het hele Haagse team gold.
Hoewel Zwolle een aantal kansen wist te creëren, werden die niet door de Blauwvingers benut en zo werd de rust met een brilstand op het scorebord bereikt.

Na de rust startte ADO meteen voortvarend met een kopkans voor Kishna. Maar daarna viel al vrij snel een doelpunt voor Zwolle, voormalig ADO speler Mike van Duinen zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1, doordat hij ongedekt stond.
ADO zakte weer terug in het niveau van achteruit voetballen en was er letterlijk meer vuurwerk buiten dan in het stadion te zien.
Ook de wissels die Brood inbracht: Morrison voor Kishna, Philipp en Goossens voor Bourard en Pascu brachten daar geen verandering in.
Goossens kreeg door de wissel overigens pas de eerste speelminuten onder Brood in de zes wedstrijden dat hij trainer van ADO is.
De enige speler van ADO die opviel was, door zijn snelheid, Ould-Chikh. Een van zijn voorzetten was op Morrison, maar die maakte zo'n opzichtige schwalbe dat hij blij mocht zijn dat hij geen geel hiervoor kreeg.
PEC maakte in de slotfase ook nog de 0-2, wat de eindstand van deze wedstrijd werd.

Om de ADO fans nog een beetje moed te geven: Door het corona virus zijn er nu nog 'maar' 14 wedstrijden voor de winterstop gespeeld en hebben we er nog 20 tegoed. Dus er kan nog een inhaalslag gemaakt worden, als de geblesseerde spelers en niet wedstrijdfitte spelers speelklaar zijn en als er in de wintertransferperiode nog een paar direct inzetbare versterkingen worden aangetrokken.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 9 januari om 16:30u uit tegen RKC Waalwijk gespeeld.