Datum plaatsing: 20-12-2020 16:43:00

Verslag: ADO weet schade tegen Ajax in tweede helft te beperken

ADO Den Haag speelde zondagmiddag tegen koploper Ajax. Na in de eerste helft met 0-4 achter te komen, kwam ADO na rust terug tot 2-4.

Trainer Ruud Brood stelde dit keer Kishna niet op. Wel stelde hij Ould Chikh op en liet hij Jamal Amofa in de basis debuteren.
De trainer begon met vijf verdedigers.

De laatste keer dat ADO van Ajax won was op 20 maart 2011. Toen won ADO met 3-2 door doelpunten van Kubic, Immers en Derijck.

ADO was vanmiddag in de eerste helft kansloos en moest in tien minuten tijd vier tegendoelpunten incasseren van Tadic, Huntelaar (2x) en Labyad.
ADO kwam er in de eerste helft niet aan te pas en er leek een monsterscore voor de Amsterdammers uit de bus te komen.  De enige speler die zich wist te onttrekken aan de druk van de Ajax spelers was Besuijen, maar hij werd neergehaald. Opmerkelijk was dat scheidsrechter Nijhuis er geen overtreding in zag. Net voor rust was er een grotere kans voor Van Ewijk, hij speelde de bal af op Kramer die het de Amsterdamse keeper moeilijk wist te maken, maar Onana hield zijn doel schoon.

Na de rust mocht Jonathan Mulder zijn debuut maken ten koste van Ould Chick en ook Kemper bleef in de kleedkamer achter, voor hem kwam Bourard in het veld.
ADO begon de tweede helft goed en wist in de 50e minuut de voorsprong van de tegenstander te verkleinen na een doelpunt van Kramer, die op aangeven van Bourard tot stand kwam.
Kramer die altijd weer als hij opgesteld is in een wedstrijd tegen Ajax weet te scoren. De speler deed dat in zijn tijd bij ADO Den Haag, Feyenoord, Sparta en nu dus ook weer voor ADO Den Haag!

ADO werd sterker en wist nog iets van spanning in de wedstrijd te brengen toen Bourard in de 70e minuut recht op keeper Onana afcounterde en de bal langs Onana schoot: 2-4.
De angel werd een beetje uit het Haagse team gehaald toen Brood in de 83e minuut Arweiler voor Kramer in bracht, maar Ajax vond het wel welletjes en wist de kansen die het kreeg niet te benutten.

Geen punten, maar gelukkig ook geen blamage rijker.
Woensdagavond wacht de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Dan speelt ADO Den Haag wederom thuis. Tegenstander is dan PEC Zwolle.