support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 35 18 12 5 66
5 GRA 35 18 5 12 59
6 ADO 34 16 10 8 58
7 NAC 35 14 9 12 51
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 34 13 6 15 45
13 VVV 34 12 9 13 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 19-12-2020 01:37:00

Pascu: De Eredivisie is een geweldige competitie om me te ontwikkelen


José Pascual Alba Seva, 'Pascu' (Santa Pola, 2 mei 2000), is een van de jonge Spaanse voetballers die moest emigreren op zoek naar nieuwe kansen


De middenvelder tekende begin dit seizoen bij ADO Den Haag in de Nederlandse Eredivisie en liet daarmee zijn droom van slagen bij zijn geliefde club Valencia achter zich.

Na acht seizoenen in de opleidings-competitie, toen hij op het punt stond de laatste sprong naar het eerste team te maken, liet de Valenciaanse clubleiding hem weten niet met hem door te gaan en tegen zijn wil verliet hij het trainingscomplex Paterna. Nu bespreekt hij met het Spaanse sportmedium MARCA  zijn aanpassing aan het Haagse team, de situatie, de competitie, de wedstrijd van dit weekend tegen Ajax en zijn vertrek uit Valencia.


Hoe is je nieuwe leven in Nederland? Is het heel anders dan in Spanje?
Het is een eenvoudig leven, ik train 's ochtends en rust 's-middags uit ... alles is wel gesloten ivm de Covid. Wat me wel opvalt is het weer, het regent altijd of het is bewolkt.


Hoe ziet de club ADO Den Haag er uit? Heel anders dan bij Valencia  FC?
Je kunt zien dat het een eersteklas club is, maar er is niet te vergelijken met Valencia, dat een eliteteam is. Ik was verrast door de organisatie van de club. Ik moet benadrukken dat de mensen en de fans het team erg steunen, ik ben erg blij dat ik hier naar toe ben gekomen.


Valt bij ADO Den Haag het ontbreken van de supporters erg op?
We merken het wel, maar ze geven ons toch veel steun. Voor één van de competitiewedstrijden kwamen ze ons op training aanmoedigen met fakkels. Ze worden gemist op de tribunes.


Je speelde twee wedstrijden met de U23. Moest je je erg aanpassen?
Ik was een van de laatste aangetrokken spellers en met de pandemie stond ik lange tijd buitenspel ... Ik sprak met de coach en vertelde hem dat het misschien het beste was om wat onderlinge oefenpartijtjes te spelen om spelritme te krijgen. Dit wordt veel gedaan in Centraal Europa. Daarna voegde ik me weer bij het eerste team. Nu gaat het heel goed met mij, en de coach en teamgenoten zijn erg blij met mij. Mijn overstap was een goede beslissing.

 

Wie is je grootste steun in het team?
Andrei Ratiu, zonder twijfel. Vorig jaar stond ik tegenover hem, toen hij voor Villarreal speelde. In de eerste dagen bij de club kon ik me aan hem optrekken. Over het algemeen heeft de hele club me geweldig verwelkomd, het zijn hele fijne mensen.


Wat vraagt Ruud Brood van jou om bij te dragen aan het teamspel?
Hij vraagt me om me aan te bieden, om de bal te willen hebben en om te proberen kansen te creeren. Meestal verdedigen we, maar als we balbezit hebben, vraagt hij ons om naar voren te gaan om kansen te creeren. 

 

Jullie hebben een slechte reeks gehad (vijf wedstrijden zonder te winnen), ze bevinden zich op degradatieplaatsen, wat was het doel aan het begin van het seizoen? en nu?
Het doel is altijd geweest om het team voor degradatie te behouden. We hebben drie maal achter elkaar gelijk gespeeld, we moeten proberen de dynamiek te veranderen en drie punten in één keer aan toe te voegen.

 

En nu, Ajax ... een moeilijke wedstrijd, wat denk je ervan?
We kennen hun kwaliteit en de geweldige spelers die zij hebben. We spelen die wedstrijd met de bedoeling om te concurreren. Er kan van alles gebeuren in het voetbal. We gaan proberen de drie punten te pakken.


Heb je dorst naar wraak voor de uitschakeling vorig jaar met Valencia tegen Ajax in de Young League?
Een overwinning zou goed zijn, die wedstrijd (3-5) was niet erg goed, maar we zullen zondag gaan strijden, dat is zeker.


Veel van de spelers van vorig jaar zitten nu in het eerste elftal van Ajax, is die wedstrijd voor jou persoonlijk speciaal?
Meer dan speciaal. Veel van die speler zitten nu inderdaad in het eerste team en gaan voor de top. Maar we gaan voor de overwinning, niet meer of minder.


Wat is je doelstelling op de middellange en korte termijn?
Groeien in alle mogelijke facetten en minuten maken. Ik focus me op elk wedstrijd.


Wat vind je van de Eredivise? Vind je het leuk?
Het is heel anders dan in Spanje. Het gaat meer om snel, aanvallend voetbal. Er word niet zozeer naar de tactiek gekeken, de snelheid en de aanval zijn belangrijker. Ik vind het echt leuk, ik ben hier echt tevreden.


De exodus van jonge talenten op zoek naar minuten en ervaring, hoe beleef je die?
Det is waar, het is een competitie van jonge mensen en met veel ambitie. De meeste teams hebben spelers van 18, 19, 20 jaar oud. Ik zie het als een geweldige competitie om te groeien, om te ontwikkelen.


Ben je in staat om daarin vooruitgang te boeken, waarnaar andere, krachtigere clubs verwijzen?
Hopelijk wel. Dat is de droom die ik heb sinds ik jong was, om ver te komen in het voetbal.


Hoe zie je de groei van voormalige teamgenoten zoals Guillamón of Yonus?
Ik heb er weinig van gezien. Ik heb mijn hele leven een kleedkamer met Hugo gedeeld en ik verwachtte niet anders van hem. Hij presteert op een geweldig niveau. Het heeft een ongelooflijke projectie. Ik was het slechts zeven maanden met Yonus eens, maar hij werd gezien als een groot talent, wat aan zijn arbeid bijdroeg, de vruchten komen eraan.


Heeft het vertek bij Valencia je pijn gedaan nadat je geen contractverlenging kreeg?
Ik dank de club voor alles wat ze voor mij heeft gedaan in de acht jaar dat ik daar was. Het belangrijkste in die tijd was om vooruit te komen, voor Pascu en voor Valencia. Je weet maar nooit in de voetbalwereld.


Voor zover wij begrijpen, wilde je de club niet verlaten?
Dat klopt. De club deed mij geen nieuwe aanbieding en ik besloot daarom weg te gaan.


Denk je dat met meer jonge spelers de club dit jaar meer kansen zouden hebben gehad?
Je weet maar nooit (lacht). Dat weet ik nu niet.

In de voorbereiding van 2017 deed je mee met het eerste team onder begeleiding van Marcelino, maar je had fysieke problemen. Denk je dat als je die niet had gehad, je dat seizoen meer had kunnen betekenen?
Marcelino heeft me uitzonderlijk goed behandeld. Hij hielp me en ik heb veel van hem geleerd. Ik weet niet hoe het anders geweest zou zijn. Ik heb veel gehad aan zijn ervaring in dat voorseizoen.


Je hebt acht jaar lang van binnen uit Valencia meegemaakt. wat gebeurt er daar nu volgens jou?
Dit is een overgangs periode voor de club. Maar de waarheid is dat ik nu niet echt betrokken ben bij de club.

Wilt je in de toekomst terugkeren?
Je weet nooit met voetbal,  misschien wel of misschien niet. Wat wel duidelijk is, is dat Valencia altijd in mijn hart zal zijn voor alles wat ik daar heb meegemaakt.

Hoe omschrijf je jezelf als voetballer?
Ik ben een veelzijdige speler die het hele veld bestrijkt en op veel posities kan spelen.

Wat zou je nog aan jezelf willen verbeteren?
Vooral het fysieke, maar stap voor stap wordt ik in alles beter.

Welke spelers waren een voorbeeld voor jou?
Ik had nooit een specifiek iemand in gedachten, maar toen ik met het eerste team van Valencia trainde, heb ik veel geleerd van Parejo, Coquelan, Kondogbia.  Dat waren geweldige