Datum plaatsing: 12-12-2020 21:01:00

Verslag en foto's: Degradatiekraker FC Emmen - ADO DH eindigt onbeslist

Uit de wedstrijd tussen nummer 18 en nummer 17 van de eredivisie is er zaterdagavond geen winnaar gekomen. De wedstrijd in Emmen eindigde in 1-1.

De wedstrijd werd in een mistig Emmen gespeeld.
Trainer Ruud Brood koos ditmaal voor Ould Chikh in de basis ten koste van Elmkies.

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd kwam al snel voorsprong. Na een voorzet van Faye zette Besuijen de 0-1 in de zesde minuut op het scorebord.
Onder het motto no pyro no party werd er door de Emmen aanhang buiten het stadion vuurwerk en rookpotten afgestoken, wat de zichtbaarheid op het veld -die toch al slecht was- zo verergerde dat scheidsrechter Jeroen Manschot genoodzaakt was de wedstrijd stil te leggen. Na ruim een kwartier was zowel de rook als de mist voor een groot gedeelte opgetrokken en kon de wedstrijd worden hervat.
ADO had ondanks het mindere balbezit (30% tegen Emmen 70%)  een aantal kansen, maar wist die kansen niet te benutten en moest zich meer en meer tot verdedigen beperken

Emmen begon na de rust aanvallend en had meteen twee enorme kansen op rij. Een inzet van De Leeuw kwam op de lat terecht en Bijl kopte even daarna net over het doel van Koopmans. Het doel van de de Haagse keeper kwam daarna nog herhaaldelijk onder vuur te liggen. Het werd er niet beter op toen Brood in de 60e ging wisselen. Voor Kramer kwam Karelis in het veld en voor Kishna kwam Bourard waardoor Besuijen die op het middenveld was begonnen naar links schoof en Ould Chick op rechts.
Even later werden Rigo en Ratiu voor de Boer en Ould Chikh ingebracht. Het hielp niet echt om de gelijkmaker die al de hele tweede helft in de lucht hing te voorkomen.  In de 72e minuut was het dan raak. Araujo kopte de gelijkmaker binnen. ADO was in de tweede helft geen schim meer van zoals het in de eerste helft speelde en men mocht eigenlijk nog van geluk spreken dat Emmen in de blessuretijd er niet met de winst vandoor ging.

Weer een punt erbij gesprokkeld. Maar winst was zeker nodig geweest om weer wat omhoog te kunnen kijken, want volgende week speelt ADO tegen koploper Ajax dat vanavond met 4-0 van PEC Zwolle won, wat na Ajax de volgende tegenstander van ADO Den Haag is.