Datum plaatsing: 06-12-2020 16:51:00

Verslag: ADO Den Haag pakt punt in Utrecht

Zondagmiddag pakte ADO Den Haag met een man meer in de tweede helft een punt in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Michiel Kramer maakte geheel conform zijn specialiteit een doelpunt in de laatste fase van de wedstrijd.

Utrecht won de afgelopen drie seizoenen drie maal thuis met een clean sheet van ADO Den Haag.
Deze wedstrijd betekende een  weerzien met Elia die in de zomer voor de Utrechtse club koos.

Brood moest weer aan zijn opstelling sleutelen, nu Pinas zeker tot de winterstop door een zware enkelblessure is uitgeschakeld. Op zijn plek zette hij Kees de Boer.
Verder kon Brood geen beroep doen op Philipp en daarom zette hij Kishna en Kramer in de aanval.

Het inititatief was de eerste helft voor de Domstedelingen. Kerk, Warmerdam, Van de Streek en Mahi verschenen veelvuldig voor het doel van Luuk Koopmans,  wisten volop kansen te creeren en door de verdediging van ADO te breken, maar zi  konden de kansen niet verzilveren.
ADO wist nog wel een paar speldenprikjes uit te delen, met de beste kans voor Besuijen maar de bal ging scheerde net over de lat van doel van de Utrechtse doelman Paes.

Na de rust kwam Bourard voor Elmkies, die in de eerste helft geel had gekregen van scheidsrechter Sander van Eijk in het veld.
Utrecht kwam in de tweede helft snel op voorsprong door een doelpunt van Hoogma: 1-0. Aan het doelpunt leek overigens een buitenspelluchtje te zitten, maar de VAR rekende het doelpunt goed.
ADO kwam  daarna wat meer van de eigen helft af en er was een grote kopkans voor Kramer na een corner.

De wedstrijd kantelde nadat Dalmau binnen tien minuten tijd twee maal geel wist te halen en daardoor vroegtijdig het veld moest verlaten.  Daarna was ADO de aanvallende partij en in de 85e minuut maakte Kramer, die op het punt stond gewisseld te worden door de al warm lopende Karelis, op aangeven van De Boer de gelijkmaker.

ADO heeft in ieder geval weer een punt gesprokkeld, iets wat broodnodig is aangezien de concurrenten dit weekend ook punten wisten te halen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen FC Emmen, de rode lantaarndrager in de eredivisie, die dit seizoen nog geen wedstrijd heeft weten te winnen nog maar drie punten heeft.

Vanwege  de coronamaatregelen hebben we helaas geen foto's van de wedstrijd kunnen nemen.