support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 35 22 8 5 74
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 35 21 7 7 70
4 DOR 35 18 12 5 66
5 ADO 35 16 11 8 59
6 GRA 35 18 5 12 59
7 JAZ 35 15 7 13 52
8 NAC 35 14 9 12 51
9 MVV 35 14 8 13 50
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 35 13 6 16 45
13 VVV 35 12 9 14 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 35 8 15 12 39
16 JPS 35 9 7 19 34
17 TEL 35 9 6 20 33
18 TOP 35 10 2 23 32
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 35 5 9 21 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 02-12-2020 19:44:00

ADO Den Haag trainer Ruud Brood: We moeten zakelijker en harder worden


Een week na de beschamende afstraffing in Rotterdam tegen Sparta stond voor ADO Den Haag afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Niet de meest ideale tegenstander voor om te knokken voor eerherstel.


Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Na negentig minuten stond echter toch een 1-1 op het scorebord. ADO Den Haag begon zeer agressief aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in de 1-0 van David Philipp op een mooie pass van Pascu. Geheel volgens Haags gebruik stond al binnen drie minuten de gelijkmaker op het scorebord. Na rust kregen de bezoekers de overhand en stonden de geelgroenen met hun rug tegen het eigen doel. Ondanks dat het pas het vijfde punt van het seizoen was, bleek de wissel in de 28e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd te zijn. De geblesseerde doelpuntenmaker Philipp werd vervangen door Ricardo Kishna. Na 1.168 dagen blessureleed, maakte de voormalig jeugdspeler zijn rentree. Een moment dat eigenlijk een Haags publiek had verdiend. Kishna heeft zijn eerste minuten gemaakt en misschien is zijn rentree de start voor een stapje verder omhoog. Een gesprek na afloop met trainer Ruud Brood.
 
 
Na de afstraffing tegen Sparta moest er iets anders gebeuren. Als je dan met 1-1 gelijkspeelt tegen het sterke sc Heerenveen, moet je als coach wel tevreden zijn.
"Een intensieve wedstrijd na de nederlaag van vorige week. We hebben geprobeerd het anders neer te zetten met elkaar, dan zeg ik met nadruk met elkaar. Want vorige week zijn we allemaal door het ijs gezakt. Inclusief ikzelf. Ik ben wel tevreden met de uitslag. Zeker omdat we na rust niet meer aan aanvallen toe zijn gekomen. Onze organisatie achterin en de discipline tegen Heerenveen waren  prima. Als je ziet waar we vandaan komen, dan ben ik wel tevreden. Ik was niet tevreden met de snelle gelijkmaker. We zijn nog te onrustig aan de bal en in de opbouw. Hoewel het de bedoeling was dat Kishna minuten zou gaan maken, kwam het moment nogal onverwacht na de blessure van Philipp. Ik ben dan ook blij voor hem – en het team – dat we alsnog een zwaarbevochten punt hebben gehaald. Laat deze wedstrijd ook een moment zijn, waarin duidelijk is dat wij tegen een heel goed Heerenveen toch een punt kunnen pakken."
 
 
Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Ricardo Kishna tot de wedstrijdselectie behoorde, wisten wij dat hij ook minuten zou gaan maken. Allene al inbrengen na en half uur was niet de verwachting.
"Door die blessure van Philipp moest Kishna eerder invallen dan de bedoeling was. Ik had wel in de mijn hoofd dat hij minuten zou maken, maar niet zoveel minuten. Kishna was de eerste naam die op het lijstje stond bij een blessure van Philipp. Hij komt van heel ver en is pas net weer aangesloten bij de groep, maar hij is heel gretig. Ik had er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring die rol kon waarmaken. Mocht hij er doorheen zitten, had ik ook geen schroom gehad om hem weer van het veld te halen. Ik wilde hem niet in de eindfase brengen, want dan zou het echt een noodgreep zijn. Na de blessure hadden we een voetballer nodig, helaas hebben we hem niet altijd kunnen vinden. Ik had het volle vertrouwen in Kishna en het team had dat ook.’’
 
 
Je was ook tevreden was over zijn inzet, gezien de omhelzing na het laatste fluitsignaal.
"Ik vind het altijd heel mooi: een speler die van zo ver komt en zichzelf zo durft op te stellen naar buiten toe. Een speler die na zo’n lange tijd er zo staat. Het is allemaal nog niet zo verfijnd, dat verwachten we ook niet van hem. Dat verwacht hij ook nog niet van zichzelf. Hij wil wel graag. Ik ben een liefhebber.’’
 
 
In hoeverre doet de terugkeer van Ricardo Kishna iets met de groepsdynamiek binnen de selectie?
"Onze aanvoerder Pinas moest er geblesseerd af en het eerste wat hij doet is de band geven aan Kishna. Dat was vooraf niet zo afgesproken. Dat geeft wel aan wat het voor het team betekent, de terugkeer van Kishna.’’
 
 
Voelt deze wedstrijd als een soort eerherstel na vorige week? Of zie je het meer als een mooi debuut in het eigen stadion?
"Vorige week was gewoon klote, maar het gaat om de afspraken. We zullen nog genoeg ups en downs meemaken dit seizoen. Ik ben wel blij met de 1-1. Het was een zwaarbevochten punt, zeker na rust kwamen we onder druk te staan. Maar de manier waarop de spelers het hebben gedaan is geweldig na vorige week."
 
 
In de opstelling had je Boy Kemper centraal achterin gezet. Hierdoor verschoof Pinas naar het middenveld. Wilde je hiermee meer controle over het middenveld krijgen? Want zo pakte het wel uit.
"Dat klopt, maar vorige week gaf ik ook al aan dat je wel in de duels moet komen. Ik vond de goal van Heerenveen weer heel makkelijk, een een-tweetje en het stond gelijk. Dat mag niet en dat moet er gewoon uit. Maar die omzetting had wel als gevolg dat Heerenveen niet zo makkelijk hun spits bereikte voor de kaats. We bleven nu voor mij nog te veel op de zestienmeter staan. Dat moet verder naar voren. Met Kemper erbij is het iets stabieler en we zullen dit verder uitbouwen.’’
 
 
Je zult in de aanloop naar FC Utrecht uit waarschijnlijk nog wel even over de communicatie in de achterhoede praten. Het ging nu een aantal keren goed, maar dat blijft niet zo doorgaan.
"Het leek soms wel Comedy Capers achterin. Ik dacht even dat we voor een eigen goal gingen. Dat moeten de spelers ook leren. Vorige week hebben we drie fouten achterin gemaakt en dat zag je nu weer bijna. We moeten daar veel zakelijker en harder in worden.’’