Datum plaatsing: 28-11-2020 22:06:00

Verslag: ADO sleept met Kishna punt uit thuisduel met Heerenveen

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen SC Heerenveen

Na vorige week met 6-0 door Sparta op het Kasteel te zijn vernederd, was het aan de Haagse club om in de eerste thuiswedstrijd van Ruud Brood  om vanavond in de thuiswedstrijd een goed resultaat neer te zetten tegen sc Heerenveen. Zeker gezien de penibele stand op de ranglijst.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tegen Heerenveen in een 1-1 gelijkstand. Doelpuntenmaker (penalty) voor ADO was Michiel Kramer.

Brood wijzigde de basisopstelling vergeleken met vorige week op vier plaatsen. Bourard, Karelis en Rigo  moesten daardoor dit keer op de bank beginnen, en kwamen naast Ricardo Kishna te zitten die na lang blessureleed weer wedstrijdfit is. Morrison was deze wedstrijd afwezig.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van Diego Maradona eerder deze week.

ADO begon de wedstrijd aanvallend. Iets wat we al tijden niet hebben mogen meemaken. In de eerste minuten wist ADO drie corners te creëren met daaruit kansen voor Pinas, Kramer en Philipp, maar doelman Mulder wist zijn doel schoon te houden.
In de dertiende minuut moest Mulder toch vissen, want Philipp schoot de bal, na een mooie voorzet van Pacu  met zijn linkervoet in de verre hoek: 1-0. Maar lang kon ADO daar niet van genieten want binnen drie minuten schoot Joey Veerman de gelijkmaker binnen.
Een mooi moment was in de 28e minuuut te beleven toen Kishna het veld in kwam voor de geblesseerde Philipp. Kishna die na 1168 dagen weer aan spelen toe kwam.
Helaas werd het spel van ADO in de het laatste kwartier van de eerste helft weer rommelig en was er weer veel balverlies. Ook keeper Koopmans, die zich na de wedstrijd tegen Sparta aan de pers kritisch over de trainingen en het spel uitliet, ging in de fout. Hij schoot de bal in de voeten van de tegenstander, gelukkig liep het goed af.
Even voor rust was er nog een enorme kans voor Elmkies die via een hakballetje van Kishna een prima voorzet kreeg, maar de kans werd niet benut. Maar al zou die kans benut zijn, dan was het buitenspel geweest.

Na de rust was er buiten een doelkans voor Kramer niet veel meer over van de bravoure van ADO. Het team van Brood werd door de veelvuldige aanvallen van Heerenveen op eigen helft vastgezet en beperkte zich alleen maar tot het verdedigen. Ondanks de vele kansen van de gasten bleef de stand gelijk.  ADO had het geluk dat een aantal communicatie misverstanden tussen van Ewijk en Koopmans niet tot een voorsprong van Heerenveen leidden.

Ondanks alles zullen de ADOsupporters, vooral na het verlies van vorige week, tevreden zijn met een punt. Maar het spel blijft toch wel zorgen baren, het was te danken dan Heerenveen niet goed in het spel zat. Maar nogmaals blij met een punt, het smaakt naar meer.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Utrecht, ook weer een lastige wedstrijd.

Vanwege de coronamaatregelen konden we zelf geen foto's maken, maar we ontvingen de volgende foto's van Michel van Eijk!