Datum plaatsing: 20-11-2020 22:28:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's ADO Den Haag verslaat PEC Zwolle

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis goede zaken weten te doen. Het won met 3-0 van PEC Zwolle.

Door de overwinning blijft ADO Den Haag op de vierde plek staan, een plek die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de play-offs om het kampioenschap.

Trainer Sjaak Polak moest een aantal speelsters waaronder Maartje Looijen, Eline Koster en Sharona Tieleman missen.

ADO Den Haag kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Nadat Liz Rijsbergen in de zestien werd neergehaald,  wees scheidsrechter Jonathan van Dongen naar de stip. Gwyneth Hendriks benutte de penalty feilloos: 1-0.
PEC Zwolle speelster Maxime Bennink ging op jacht naar de gelijkmaker, maar stuitte op ADO Den Haag keepster Lorsheyd.
ADO was sterker en had kans om de voorsprong te vergroten , toen Shanique Dessing een mooie voorzet gaf op Jaimy Ravensbergen, maar zij kon de bal net niet goed aannemen, waardoor de kans niet goed benut kon worden.

Ook in de tweede helft bleef ADO overwicht houden en werd er al snel gescoord. Jaimy Ravensbergen schoot op aangeven van Gwyneth Hendriks de bal achter PEC Zwolle keepster Moon Pondes: 2-0.
Kort daarna viel de Zwolse keepster geblesseerd uit, zij werd vervangen door Tirsa Postma.
PEC Zwolle begon aan een slotoffensief, maar ADO Den Haag keepster Lorsheyd bleef goed bij de les. In de laatste minuut van de officiële speeltijd gooide invalster Anne Sellies de wedstrijd in het slot, door nadat de bal vanuit een voorzet op de lat was gekomen, de bal van dichtbij in te tikken: 3-0.

ADO Den Haag heeft de buit van drie punten binnen en behoudt de vierde plaats op de ranglijst.