Datum plaatsing: 13-11-2020 22:34:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag vrouwen verliezen van koploper Ajax

Vrijdagavond verloren de ADO Den Haag Vrouwen in het Cars Jeans Stadion met 0-3 van de Ajax Vrouwen.

De ADO Den Haag vrouwen hadden vandaag na het nipte verlies tegen PSV vorige week weer een moeilijke wedstrijd voor de boeg.

Bij de koploper van de eredivise vrouwen, Ajax, spelen oud ADO Den Haag speelsers Victoria Pelova en Chasity Grant, speelsters die het eerder zeer goed deden bij de ADO Den Haag Vrouwen.

ADO begon aanvallend aan de wedstrijd, maar toch leek Ajax al in de 11e minuut op voorsprong te komen door een kopbal van Stefanie van der Gragt, die het laatst aangeraakt werd door Pelova. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Hoewel Ajax overwicht had, wisten de Haagse Vrouwen toch stand te houden en was er zelfs nog kans op een voorsprong nadat Nadine Noordam op aangeven van Liz Rijsbergen een goede doelkans kreeg, maar de bal ging over het doel van Lize Kop.
De rust werd doelpuntloos ingegaan.

Na de rust zette Ajax echter meer en meer aan en in de 48e minuut wist Nikita Tromp haar eerste doelpunt van vanavond te maken: 0-1.
In de 66e minuut maakte Priscilla Mesker haar rentree bij ADO. Zij  keerde terug na haar zwangerschap.
ADO Den Haag kreeg het intussen steeds moeilijker tegen Ajax. Nikita Tromp maakte net voor het Haags kwartiertje haar tweede doelpunt en ADO wist er weinig tegenover te stellen. Toen in de laatste fase van de wedstrijd ook nog de 0-3 viel door een afstandschot van invalster Jonna van de Velde was de wedstrijd definitief gestreden.

Ondanks het verlies van vanavond staat ADO Den Haag op een gedeelde derde plek op de ranglijst.

Volgende week vrijdag speelt ADO Den Haag weer in eigen huis, dan is PEC Zwolle de tegenstander.