Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 04-08-1952 12:00:00

Haringseries Scheveningen: ADO weer een gevaarlijke mededinger

Zaterdag heeft ADO in de Haringserie op Duinhorst uitstekend partij gegeven tegen een agressief Scheveningen.

Na 12 minuten spelen werd doelman Groot van Scheveningen gepasseerd door een treffer van Willems na een uitstekende voorzet van Rijnvis Prompt hierop kreeg Rijnvis voor open doel een kans doch zijn schot ging rakelings naast. Aan de andere kant toonde Nieuwenhuizen en De Roode hun activiteit doch doelman Kok was In goede conditie. Kort voor rust maakte de doelverdediger van Scheveningen een overtreding en rechtspreker Jelders die uitstekend leidde wees naar de witte stip Clavan voltrok het vonnis (0-2)

De tweede helft werd grotendeels in slagregen gespeeld en de gladheid van het terrein maakte goed voetbal onmogelijk.

Telkenmale zette internationaal Aad de Jong zijn voorhoede aan het werk doch het juiste schot ontbrak. Dit was ook het geval bij Scheveningen dat zeker een doelpunt had verdiend. Zo verstreek de strijd zonder dat er meer gedoelpunt werd en had ADO met zijn 2 — 0 zege het beste resultaat tot nu toe bereikt.

Voor de aanvang werd twee minuten ten stilte in acht genomen ter nagedachtenis van het door een ernstig ongeluk om het leven gekomen lid de heer J. C. Marks