support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 18 14 2 2 44
2 VIT 18 13 2 3 41
3 PSV 18 12 4 2 40
4 AZA 18 10 7 1 37
5 FEY 18 10 5 3 35
6 GRO 18 9 4 5 31
7 TWE 18 8 4 6 28
8 UTR 18 5 9 4 24
9 HEE 18 5 7 6 22
10 SPA 18 6 3 9 21
11 HER 18 6 3 9 21
12 ZWO 18 4 8 6 20
13 FOR 18 5 4 9 19
14 VVV 18 5 4 9 19
15 RKC 18 3 5 10 14
16 ADO 18 2 5 11 11
17 WII 18 2 4 12 10
18 EMM 18 0 6 12 6
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 31-10-2020 09:54:00

Del Fabro: Ik denk dat ik hier heel goed pas


Juventus-huurling Dario Del Fabro moet opstaan bij ADO Den Haag nu aanvoerder Peet Bijen geblesseerd is


Dario Del Fabro maakte in de bekerwedstrijd tegen Sparta zijn debuut voor ADO Den Haag. Nu aanvoerder Peet Bijen een tijdje buitenspel staat met een enkelblessure, mag de Italiaanse verdediger zich opmaken voor meer wedstrijden in Haagse dienst.
 
 
door Marijn Abbenhuijs
 
ADO Den Haag speelde woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Sparta in een 5-3-2-systeem. Het bood trainer Aleksandar Rankovic de kans om de Italiaan Dario Del Fabro voor het eerst op te stellen. De 25-jarige centrale verdediger voelt zich thuis in het systeem, dat in zijn geboorteland vaker wordt gebruikt. Ook bij Juventus, de club waarvan ADO hem dit seizoen huurt.
 
 
De rol die Del Fabro woensdag kreeg, als middelste van de drie centrale verdedigers, is vergelijkbaar met die van Leonardo Bonucci bij Juventus. "Maar dan wel op een heel ander niveau", zegt Del Fabro nuchter. "Maar het klopt dat ik mij thuis voel in dit systeem. Je ziet het de laatste jaren steeds vaker gebruikt worden en ik heb er zelf ook vaak in gespeeld. Ik heb ook op alle drie de posities achterin gestaan, dus ik kan overal spelen in deze opstelling."
 
 
Moeten wennen
De manier waarop hij woensdagavond in zijn eerste officiële wedstrijd voor ADO de verantwoordelijkheid moest nemen voor de verdediging van de Haagse ploeg, komt dus nog enigszins in de buurt van wat hij in Italië gewend was. Maar verder heeft Del Fabro in zijn eerste weken in Den Haag toch vooral moeten wennen.
 
 
"In Nederland spelen ze een heel ander type voetbal dan in Italië, Engeland en Schotland, de landen waar ik gespeeld heb", zegt hij. "Maar ik denk dat ik hier heel goed pas. Ik zie dat veel teams willen opbouwen van achteruit. Dat is natuurlijk niet mijn belangrijkste taak en ik kan me daarin ook nog verbeteren. Maar ik kan ook iets toevoegen aan de manier van verdedigen, hier. Ik kan voor balans zorgen, tactisch verdedigen. En ik heb ervaring en kracht. Met die eigenschappen kan ik het team helpen."
 
 
Dat zal hij de komende weken ook moeten doen. Want ADO-aanvoerder Peet Bijen raakte tegen Sparta geblesseerd aan zijn enkel. Hij staat een aantal weken buitenspel. "Ik vind dat heel jammer", aldus Del Fabro. "Peet is een fijne teamgenoot en een goede speler. Ik moet nu mijn kans pakken en daar ben ik klaar voor. Ik wil aan de club, het team en de trainer laten zien wat ik kan en waarom ik hier ben."
 
Del Fabro is er hoe dan ook trots op dat hij zijn debuut inmiddels gemaakt heeft. Hij voelt zich prettig in Den Haag. "Ik heb een goede band met mijn teamgenoten", vertelt hij. "We hebben veel jonge spelers, goede spelers ook. Iedereen speelt ook voor elkaar en niemand valt buiten de boot. Daar ben ik heel blij mee. Ook de stad vind ik mooi. Het is jammer dat we door het coronavirus nog niet zo veel leuke dingen hebben kunnen doen in Den Haag, maar mijn vriendin en ik wonen in het centrum en maken elke dag een stadswandeling. Ik hou van de stijl van de stad. We kijken ernaar uit om ook musea en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Ik hoop niet dat het coronavirus ons daarvan blijft weerhouden."
 
De randvoorwaarden zijn dus goed voor Del Fabro. En nu de kop eraf is, wil hij zijn stempel gaan drukken. "Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden."
 
 
Rankovic: 'Dario logische oplossing'
Aleksandar Rankovic liet voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen PSV geen ruimte voor twijfel. Dario Del Fabro vervangt Peet Bijen in het elftal van ADO Den Haag. Ondanks dat de Italiaan woensdag voor het eerst sinds acht maanden weer een officiële wedstrijd speelde. En meteen 120 minuten aan de bak moest.
 
"Hij is de meest logische vervanger voor Peet Bijen", legde Rankovic uit. "Maar het klopt dat hij acht maanden geen wedstrijd gespeeld had. En dan bij de eerste wedstrijd na zo'n lange tijd meteen 120 minuten spelen, eist veel van je lichaam. Ik weet ook dat het dan niet zo makkelijk is om in het ritme te komen. Maar wij hebben Dario gehaald om hem te laten spelen. Hij moet concurrentie bieden aan Peet, dus is hij ook de enige logische oplossing om Peet nu te vervangen." Behalve Bijen ontbreekt ook Ravel Morrison vanwege een blessure in Eindhoven. Lassana Faye is er vanwege een gebroken vinger mogelijk ook niet bij.