support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 17 13 2 2 41
2 VIT 17 12 2 3 38
3 PSV 17 11 4 2 37
4 FEY 17 10 5 2 35
5 AZA 17 9 7 1 34
6 GRO 17 9 4 4 31
7 TWE 17 8 4 5 28
8 HEE 17 5 7 5 22
9 UTR 17 4 9 4 21
10 SPA 17 6 3 8 21
11 FOR 17 5 4 8 19
12 HER 17 5 3 9 18
13 ZWO 17 3 8 6 17
14 VVV 17 4 4 9 16
15 RKC 17 3 5 9 14
16 WII 17 2 4 11 10
17 ADO 17 2 4 11 10
18 EMM 17 0 5 12 5
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 28-10-2020 11:10:00

Milan van Ewijk: Ik hoop me nu verder te ontwikkelen


Niet alleen zijn eerste doelpunt. Ook zijn eerste assist in zijn betaald voetbalcarrière. Van Ewijk kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd zondagavond. Met ADO Den Haag speelde hij met 2-2 gelijk tegen AZ. "Ik hoop dat ik mij verder kan ontwikkelen en in de toekomst meer assists kan geven"


door Glenn Duijzer
 
 
Vorig seizoen knokte Van Ewijk zich als nieuweling snel in de basis van toenmalig trainer Alfons Groenendijk. Maar na de trainerswissel en de komst van Alan Pardew belandde de Amsterdammer op de bank en een verhuurperiode bij SC Cambuur bracht ook weinig soelaas, getuige de twee wedstrijden die hij voor de Friezen speelde. Onder de nieuwe trainer Aleksandar Rankovic begon iedereen weer op nul en greep Van Ewijk zijn kans met beide handen.
 
Zondag leverde de voormalige speler van Excelsior Maassluis daarvan het beste bewijs. Hij werd niet alleen verkozen tot Man of the Match, maar zag zijn naam ook terug in de elftallen van de week in de diverse kranten. Met een doelpunt en een assist leverde hij een groot aandeel in het gelijke spel tegen AZ. Beiden waren een primeur voor hem in het betaald voetbal.
 
Na afloop was Van Ewijk blij, maar ook duidelijk over zichzelf. "Ik ben heel trots op mijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal", vertelde hij tegenover ELF Voetbal. "Het voelde als een soort bevrijding voor ADO Den Haag in de wedstrijd. Trouwens, die assist was ook mijn eerste in het betaalde voetbal. Ik hoop dat ik mij verder kan ontwikkelen en in de toekomst meer assists kan geven."
 
Twee helften
ADO Den Haag begon slecht aan de wedstrijd. AZ zette de thuisclub snel onder druk waardoor de wedstrijd zich hoofdzakelijk afspeelde op de Haagse helft. Na rust kwamen de geel-groenen meer onder de druk van de Alkmaarders uit. Van Ewijk vormde hierop geen uitzondering. "Om eerlijk te zijn, vond ik mij de eerste helft een beetje afwezig. Natuurlijk heb ik verdedigend mijn mannetje gestaan met een paar slidings en blocks. Maar over het algemeen had ik meer moeten brengen. Dat ligt natuurlijk ook aan de kwaliteiten van AZ."
 
 
Na rust speelde Van Ewijk aanvallender. "In de tweede helft speelde ik wat vrijer waardoor ik belangrijker kon worden. In de rust kreeg ik van Rankovic de opdracht om meer naar voren te spelen en sneller een voorzet te geven. Voor de rust wilde ik aanvallender spelen, maar dat lukte gewoon niet. Dat ligt mede aan onze spelstijl en de kwaliteiten van AZ."
 
De Haagse formatie startte na rust met meer bluf. De trainer had daar in de rust stevig op gehamerd. "Voor rust hadden we totaal geen grip op AZ. In de rust heeft onze trainer duidelijk aangegeven waar ons probleem lag. Hierdoor kwamen we beter in ons spel. Zeker richting het einde van de wedstrijd hadden we nog de wil om voor een gelijkmaker te gaan. We hadden met de mogelijkheid van Kramer zelfs nog de kans om de volle winst te pakken. Achteraf moeten we blij zijn met een gelijkspel gezien de eerste helft."
 
 
Rust
Normaliter zou een trainer flink in de kleedkamer tekeer gaan na een helft zoals ADO Den Haag die zondagavond op de mat legde. Volgens Van Ewijk vormt Rankovic een uitzondering. "Ik had niet het gevoel dat de trainer boos was over de eerste helft. Hij was juist heel duidelijk naar ons waar het probleem lag en hoe hij wilde dat we het gingen oplossen. Dat is voor onze groep juist heel goed. John Goossens nam onder andere het woord en gaf aan dat we meer met ons hart moesten spelen. We moesten meer lef tonen. Ondanks de kansen voor AZ, stonden ze maar met 0-1 voor. Er was nog steeds iets uit de wedstrijd te halen. Als we er maar in geloofden. Het was best wel een positief moment in de kleedkamer."
 
 
Na afloop had ook trainer Rankovic nog een speciaal woord over voor de beste speler aan Haagse zijde. "Laten we niet vergeten dat hij van een laag niveau (Excelsior Maassluis, red.) is overgekomen naar ADO Den Haag", vertelde de oefenmeester. "Als ik dan naar zijn ontwikkeling kijk, dan is dat enorm. Ik kan dan alleen oordelen over de periode dat ik bij de club zit. Niet alleen is zijn spel beter geworden, maar hij is ook fysiek beter geworden. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, gaat hij een mooie toekomst tegemoet. Hij is nog jong, maar ADO Den Haag speelt in de Eredivisie. Hij moet er gelijk staan en dat heeft hij tegen AZ laten zien."