Datum plaatsing: 25-10-2020 22:13:00

Verslag en foto's: Kramer redt ADO Den Haag van sterk AZ

ADO Den Haag ontsnapte zondagavond thuis in het Cars Jeans Stadion tegen een dominerend AZ. Nadat ADO in de tweede helft op 1-2 achterstand stond, wist Michiel Kramer ADO in de slotfase op gelijkstand brengen.

ADO Den Haag trainer Aleksandar Rankovic koos dit keer voor Goossens en Philipp in de basis. Voor Philipp  betekende het zijn debuut in de basis.

AZ domineerde vanaf het begin van de wedstrijd, waar ADO in de eerste helft helemaal niets in te brengen had.
In de tweede minuut schoot Stengs op aangeven van Gudmundsson de bal achter Koopmans, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Voor Koopmans moet de avond wel haast een nachtmerrie zijn geweest, want AZ wist kans op kans te creëren, maar was slordig met de kansen of vond Van Ewijk in de weg, de enige ADO-speler die een aantal keren wist in te grijpen.
Pas in de 33e minuut wist Gudmundsson de bal, na een hoekschop, wel in de touwen te schieten: 0-1. Met deze stand werd ook de rust ingegaan.

Na de rust kwam Besuijen in het veld voor Catic. ADO kwam geleidelijk beter in het spel en wist via corners gevaarlijk te worden. Peet Bijen kopte de bal bijna achter Bizot, maar de doelman wist de gelijkmaker vooralsnog te voorkomen.
In de 64e minuut scoorde van Ewijk wel vanuit een corner. Lang kon ADO niet van de treffer genieten, want twee minuten later zette Karlsson de 1-2 op het scorebord.
Rankovic wisselde Arweiler voor Karelis en acht minuten voor tijd kwamen Morrisson en Kramer voor Goossens en Philipp in het veld, waardoor er vijf aanvallers in het veld stonden. Het inbrengen van Kramer was een gouden wissel, want zoals we jaren geleden al diverse keren van Kramer meemaakten wist hij in  de allerlaatste fase van de wedstrijd een belangrijk doelpunt te maken: 2-2.

Een belangrijk punt verdiend, want volgende week wacht de uitwedstrijd tegen PSV.
Maar eerst wacht de bekerwedstrijd woensdagavond in het eigen stadion tegen Sparta.