Datum plaatsing: 03-10-2020 22:14:00

Verslag en foto's:Debutant Philipp schiet ADO Den Haag naar winst tegen VVV

ADO Den Haag heeft de eerste winst van dit seizoen geboekt tegen VVV Venlo. Debutant David Philipp schoot in de slotseconde de 1-2 in.

ADO Den Haag, David PhilippTrainer Rankovic begon met dezelfde opstelling als die in de uitwedstrijd tegen Feyenoord vorige week.

Bij VVV ontbraken Pachonik en Simon Janssen. Beide spelers zaten een schorsing uit.

De wedstrijd begon flitsend. ADO wist al in de eerste minuut een corner af te dwingen. Vanuit die corner VVV-speler Gelmi een penalty doordat hij de bal iets te nadrukkelijk met de hand speelde. Scheidsrechter Bas Nijhuis had bij het VAR scherm weinig tijd nodig om te bevestigen dat het een penalty was. Net als vorige week benutte Sheraldo Pinas de strafschop: 0-1.
Maar net als vorige week tegen Feyenoord lag de bal binnen anderhalf minuut aan de andere kant in het net achter Koopmans: 1-1
Na de spectaculaire start zakte het spel in. ADO had wel overwicht en het meeste balbezit. Er waren kansjes over en weer. Aan ADO-zijde waren Catic en Bijen een paar keer dicht bij een doelpunt, Bij VVV waren het John en Giakoumakis.
Vlak voor de rust was ADO echt gevaarlijk. Arweiler gaf voor op Catic, maar zijn schot raakte keeper Kirschbaum en bleef zonder resultaat, net zoals even later het schot van De Boer.

De tweede helft was in het begin stukken minder spannend.
In de kleedkamer was keeper Kirschbaum, die bij de actie vlak voor de rust geblesseerd was geraakt, achtergebleven. Voor hem kwam doelman Van Crooy in het doel.
Er waren in de beginfase van de tweede helft wat overtredingen over en weer, waarbij Bas Nijhuis een paar keer de gele kaart trok. Voor ADO Den Haag deed hij dat voor Milan van Ewijk.
Eén van de betere kansen was voor Catic die een prima pass gaf op Bourard, maar deze kon de Limburgse verdediging en keeper niet passeren. Ondertussen was er al een wissel onderweg voor Bourard, voor hem kwam Elmkies in het veld. Vlak voor het haags kwartiertje gaf Van Ewijk een prima voorzet op Besuijen, die de bal echter te slap richting keeper Van Crooy schoot en die de bal makkelijk kon stoppen.
Trainer Rankovic wisselde Arweiler, die bijna geen bal aangespeeld had gekregen, voor Kramer en even later Catic voor David Philipp die daar daarmee zijn debuut maakte. Philipp wist meteen bij zijn debuut indruk te maken.Nadat Kramer een voorzet op Besuijen had gegeven, verlengde deze bal op de Duitse debutant bij ADO Den Haag, die op zijn 'Duits' het winnende doelpunt scoorde: 1-2. Hij deed daarop meteen de ooievaarsstand (zie foto). Hij verklaarde na de wedstrijd dat hij dat bij zijn eerste doelpunt al wilde doen voor de fans.
Het doelpunt viel in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, dus werd de wedstrijd na de 1-2 meteen afgefloten door scheidsrechter Nijhuis.

De eerste drie punten zijn binnen! Dat geeft de supporters, die bij deze wedstrijd niet aanwezig mochten zijn vanwege de coronamaatregelen, weer wat moed nu er na een competitieloze week vanwege interlandwedstrijden op de kalender staat en daarna wedstrijden tegen Vitesse, AZ en PSV wachten.
ADO Den Haag gaat naar verluidt nog wel een oefenwedstrijd spelen, die achter gesloten deuren plaatsvindt, zodat t de  nieuwe spelers nog wat meer op elkaar ingespeeld raken.