support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 17 13 2 2 41
2 VIT 18 13 2 3 41
3 PSV 18 12 4 2 40
4 FEY 17 10 5 2 35
5 AZA 17 9 7 1 34
6 GRO 18 9 4 5 31
7 TWE 17 8 4 5 28
8 HEE 18 5 7 6 22
9 UTR 17 4 9 4 21
10 SPA 17 6 3 8 21
11 HER 18 6 3 9 21
12 ZWO 18 4 8 6 20
13 FOR 17 5 4 8 19
14 VVV 17 4 4 9 16
15 RKC 18 3 5 10 14
16 ADO 18 2 5 11 11
17 WII 18 2 4 12 10
18 EMM 18 0 6 12 6
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 26-09-2020 10:11:00

Rankovic over Feyenoord uit: Dit zijn de makkelijkste wedstrijden


De nieuwe start is vooralsnog geen beste start bij ADO Den Haag. De vele nieuwe gezichten vormen nog geen ingespeeld elftal en Feyenoord-uit lijkt op voorhand niet de wedstrijd van de ommekeer.


ADO Den Haag, Aleksandar Rankovictekst:  Christ Tempelman
 
 
ADO is na twee duels nog puntloos en scoorde nog niet. Op speeldag 3 wacht de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic een uitduel in De Kuip. "Dit zijn de makkelijkste wedstrijden", merkte Rankovic op. Hij legde die uitspraak direct uit. "Niet makkelijk in de zin dat we die wel even zullen winnen, zo bedoel ik dat niet. Meer dat je als club uit het rechterrijtje normaal gesproken niets te verliezen hebt als je op bezoek gaat bij Ajax, PSV of Feyenoord."
 
Rankovic gaf ook aan dat de drie wedstrijden na Feyenoord (uit tegen VVV-Venlo en thuis tegen Vitesse en AZ) belangrijker zijn. Ook die uitspraak vroeg om uitleg."'We gaan er met z'n allen absoluut vol voor om zondag een resultaat te halen, ik bedoel meer dat we goed moeten kijken naar welke spelers kunnen spelen. Een paar jonge spelers die later aangesloten zijn, hebben klachten. Die kunnen we misschien beter een week later gebruiken. We moeten voorzichtig zijn."
 
Rankovic doelde onder andere op de drie laatste aanwinsten. "Ilay Elmkies viel vorige week uit nadat hij inviel, ik verwacht niet dat die het haalt. Op David Philipp heb ik meer hoop, we moeten het goed bekijken."
 
De afgelopen week aangetrokken ex-Manchester United-speler Ravel Morrison gaat in ieder geval niet starten. "Hij heeft twee maanden niet met een groep getraind, zoals de meeste spelers die later aansluiten heeft hij nog een conditionele achterstand. Hij kan wel voetballen ja, dat heb ik al kunnen zien. Ik sluit niet uit dat ik hem al wel bij de wedstrijdselectie haal."
 
Of Rankovic weer een aantal wijzigingen door zal voeren en of hij weer een ander systeem zal proberen, liet de oefenmeester in het midden. 'Wij moeten kijken wat we denken nodig te hebben.' De verwachting is dat hij achterin niet veel zal veranderen, terwijl op het middenveld Samy Bourard terug zal keren. Voorin blijft het zoeken naar de juiste samenstelling.
 
Amar Catic, Jonas Arweiler en David Philipp lieten in de ingelaste midweekse oefenwedstrijd van een Haags combinatieteam tegen Jong Sparta zien elkaar steeds beter te vinden. 'Dat zag er aardig uit ja, Catic en Arweiler zijn zeker aanvallers voor de toekomst', reageerde Rankovic. In de wedstrijd tegen Heracles vormde Utrecht-huurling Arweiler nog een spitsenduo met Michiel Kramer, tegen Groningen stonden Bilal Ould-Chikh en Vicente Besuijen in de basis, maar dat was geen succes. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die laatste twee in De Kuip opnieuw starten.
 
 
Bijen
Centrale verdediger Peet Bijen is één van de weinige spelers met Kuip-ervaring. De van Twente gekomen defensieve kracht erkent dat het nog zoeken is naar de juiste samenstelling, maar ziet de achterhoede zich wel ontwikkelen. "Communiceren in het Nederlands prettig, ik begon automatisch in het Engels toen ik hier kwam. Dat was ik gewend bij Twente de laatste jaren."
 
Feyenoord-uit lijkt op voorhand niet de ideale wedstrijd voor een ommekeer, maar Bijen heeft hoop. "Je weet het nooit hè, ik heb met Twente ook in dergelijke situaties gezeten. Spelen bij Ajax, PSV en Feyenoord blijft apart en het zijn moeilijke wedstrijden op zich, maar juist als je met twee nederlagen op zak er naar toe gaat kan het ook wel meevallen."
 
Voor Bijen is de plek in de onderste regionen niet vreemd. "Ik heb het bij Twente ook meegemaakt. Je moet rustig blijven en elkaar helpen, maar iedereen gaat er anders mee om. Ik probeer de jonge gasten ook te helpen. Zo'n Pinas die een ongelukkige eigen goal maakte tegen Groningen vertel ik dan dat ik al drie eigen goals achter mijn naam heb. Je moet er niet in blijven hangen, we moeten door. We weten dat we als ploeg tijd nodig hebben, maar ik geloof echt dat het goed gaat komen."