Datum plaatsing: 13-09-2020 16:49:00

Pover ADO Den Haag onderuit tegen Heracles

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in Almelo van Heracles de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. De eindscore 2-0 deed anders vermoeden dan dat het spel was, Heracles was veel sterker dan de Haagse club en creeerde veel kansen.

Het was voor trainer Aleksandar Rankovic zijn debuut als hoofdtrainer. Rankovic kon deze wedstrijd geen beroep doen op Aaron Meijers die een schorsing uitzat.

ADO Den Haag speelde met rouwbanden om, ter nagedachtenis aan oudspeler Harry Vreken die vorige week op 85-jarige leeftijd overleed.

Bij Heracles ontbrak een speler die positief op corona getest is. Vanwege privacyredenen weten we niet om welke speler het gaat.

Vorig seizoen won Heracles nog met  4-0 van ADO. Heracles blijft een lastige tegenstander voor ADO, dat al acht jaar niet gewonnen heeft in Almelo.

De competitiewedstrijd was de eerste na 189 dagen niet gegespeeld te hebben. De laatste wedstrijd die ADO speelde, voordat de competitie vanwege corona werd gestopt, was de uitwedstrijd tegen AZ in maart.
Vanmiddag stond er in het basiselftal van ADO Den Haag maar 1 speler die in die laatste wedstrijd van vorig seizoen heeft meegespeeld, Luuk Koopmans.

Over de wedstrijd van vanmiddag kunnen we kort zijn. Het was een zeer matige wedstrijd van ADO Den Haag. De Hagenezen zijn in de hele wedstrijd slechts drie maal in de 16 meter van de tegenstander geweest.
Voor de rest was het eigenlijk een wedstrijd tussen Heracles speler Van der Water en ADO Den Haag doelman Luuk Koopmans die elke keer weer voor de keeper opdook en voorzetten voor zijn medespelers wist te versieren. Koopmans wist echter uitstekend te redden, waardoor de schade voor ADO maar beperkt bleef tot twee tegendoelpunten.

Beide tegendoelpunten vielen in de tweede helft. In de 48e minuut scoorde Vloet vanuit een corner op aangeven van Van der Water, die zelf 21 minuten later de 2-0 voor zijn club op het scorebord zette.
Een halve minuut ervoor was er nog wel de eerste kans van de wedstrijd geweest door Kramer die op aangeven van de net in het veld gekomen Ould Chikh de bal niet in het doel wist te krijgen.
Na de 2-0 werd de ellende voor ADO Den Haag nog groter, Boy Kemper moest met 2x geel van het veld af, waardoor ADO met 1 man minder in het veld stond. Even was er nog hoop voor de geel/groene aanhang die de wedstrijd in verband met de coronamaatregelen noodgedwongen thuis voor de buis en/of radio moest volgen. In de 75e minuut schoot Ould Chikhk op het doel van Blaswich, maar de de bal kwam in zijn handen terecht.
Het lukte Heracles ondanks de vele kansen de score niet verder uit te bouwen, zodat ADO Den Haag er eigenlijk nog genadig van af kwam.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag thuis in het Cars Jeans Stadion tegen Groningen. Om maar weer met een cliché af te sluiten: Er is nog een hoop werk aan de winkel voor trainer Aleksandar Rankovic, die wacht op versterking op de flanken.

We hebben door de coronamaatregelen geen foto's van deze wedstrijd kunnen maken.