support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 17 13 2 2 41
2 VIT 17 12 2 3 38
3 PSV 17 11 4 2 37
4 FEY 17 10 5 2 35
5 AZA 17 9 7 1 34
6 GRO 17 9 4 4 31
7 TWE 17 8 4 5 28
8 HEE 17 5 7 5 22
9 UTR 17 4 9 4 21
10 SPA 17 6 3 8 21
11 FOR 17 5 4 8 19
12 HER 17 5 3 9 18
13 ZWO 17 3 8 6 17
14 VVV 17 4 4 9 16
15 RKC 17 3 5 9 14
16 WII 17 2 4 11 10
17 ADO 17 2 4 11 10
18 EMM 17 0 5 12 5
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 08-09-2020 12:59:00

Michel Kramer: We maken als team nog steeds stapjes in de goede richting


Michiel Kramer, de Haagse spits, heeft er duidelijk zin in bij ADO Den Haag in de voorbereiding. In de wedstrijden met een tegenstander uit de Eredivisie is hij bij drie van de vier treffers betrokken. Met twee treffers, beide uit een strafschop en een mooie assist op collega spits Jonas Arweiller,


ADO Den Haag, Michiel Kramertekst: Glenn Duijzer      Nou is de spits altijd nadrukkelijk aanwezig, maar dat is volgens de Haagse trainer niet verdiend. Voor velen, vooral buitenstanders, is de lange Kramer een negatieve stoorzender binnen de selectie. Rankovic was daar na afloop van AZ thuis kort over: "Mensen zien Kramer alleen in de wedstrijd en zien niet hoeveel werk hij op trainingen verzet."

Reden genoeg voor Haaglanden Voetbal om na afloop van de oefenwedstrijd tegen Sparta eens met Kramer te praten.


Je bent de laatste twee wedstrijden aanvoerder van ADO Den Haag. Verwacht jij aan de start van de competitie ook de aanvoerder te zijn?
"Dat aanvoerderschap zegt mij niet zoveel. Dat is misschien voor de buitenwereld wel interessant. Voor mij is het bijzaak. De trainer heeft iedere week een andere aanvoerder geprobeerd. Het zal mij als voetballer niet veranderen. Ik vind het wel leuk en een eer, maar ik zal mij niet anders gaan gedragen."


Ten opzichte van vorig seizoen en de meest recentelijke ontwikkelingen binnen de club, behoor jij nu tot de meer ervaren spelers. Dan is het toch logisch dat die de aanvoerdersband gaat krijgen?
"Ik zal mij niet anders gaan gedragen dan vorig seizoen. Als ik vind dat ik ergens iets over moet zeggen, dan zal ik dat zeker doen. Maar ik ben niet de enige speler met ervaring in de huidige selectie. Daar lopen meer spelers rond en die zullen ongetwijfeld ook hun mond open doen als ze vinden dat ze iets moeten zeggen. Het is leuk dat ik nu wederom aanvoerder ben, maar mijn opstelling naar de andere spelers zal er niet door veranderen. Ik blijf gewoon mijzelf."


Hoe voel jij je nu op fysiek gebied?
"Ik heb tegen AZ bijna negentig minuten gespeeld en dat tegen Sparta weer gedaan. Ik voel mij fit. We hebben een goede voorbereiding gedraaid. Ik heb het gevoel dat iedereen superfit is. Dus dat gevoel is zeker goed. Het voetballende gedeelte gaat ook steeds beter. Daar werken we momenteel heel hard aan. We maken daar nog steeds stapjes in en dat is alleen maar positief. We hopen dat we dat gedurende het seizoen vast kunnen houden, waardoor we meer vastigheid kunnen creëren. Dan kunnen we ook meer kansen creëren en daardoor ook meer treffers scoren. Ik zie dat iedereen daar volledig mee bezig is en dat vind ik positief."


Er wordt eigenlijk binnen een half jaar voor de tweede maal een heel nieuw elftal bij ADO Den Haag gebouwd. Hoe kijk jij daar tegenaan?
"We hebben nu te maken met een ander systeem dan tijdens de winterstop, maar we maken kleine stapjes. We spelen nu 4-4-2 of 3-5-2, dat is bepaald anders dan het gebruikelijke 4-3-3. Dat kent iedereen wel, maar we zijn nu ook met een ander systeem bezig. Dat gaat de ene week makkelijker dan de andere. Dat is het proces dat we nu gestart zijn, maar wat nog niet helemaal goed gaat. We maken echter wel stapjes in de goede richting. Dat is voor de jonge jongens wel prettig, omdat ze daaraan houvast kunnen hebben. We leren iedere dag nog en dat is een goede ontwikkeling."


Er wordt nu een goede basis gelegd en daaromheen kunnen er nog wat kleine zaken veranderen, klopt dat?
"Dat klopt. Nu moeten we vooral zorgen dat we goed in de positie staan. Tegen Sparta was het vooral in de eerste helft een probleem om druk te zetten door Arweiller en mijzelf. Na rust ging het beter en hadden we dat wel onder controle. We hebben dit snel opgepikt. De spelers doen dus wel iets met de aanwijzingen in de rust. Wij zien dan ook dat het werkt en we daardoor beter in ons spel komen. We moeten nog wel hard werken om druk te zetten naar de goal toe. Dit doen we nu nog niet genoeg. Hierdoor krijgen we te weinig kansen om te scoren. Dat moet gewoon beter."


Wat moet er dan precies beter?
"Ik vond dat we in de eerste helft teveel schoven in de zone dan dat we druk op de bal zetten. Als je blijft schuiven in de zone, dan kun je geen druk zetten en blijf je alleen maar achter de bal aanlopen. We moeten ook ergens een moment hebben van druk zetten. Als je dan de bal verovert sta je misschien dertig meter van de goal in plaats van tachtig. Dat verschil is soms te groot. Vanuit achteruit moeten we iets hoger druk zetten. Dan weet het middenveld ook dat ze hoger druk kunnen zetten. Dit proces hebben we ingezet. Dat gaat met stapjes vooruit, maar kan nog beter. We moeten beseffen dat we daardoor ook kansen kunnen creëren en meer kunnen scoren. Die stap moeten we nog zetten, maar we zijn goed onderweg."


Tegen Sparta stond er ook weer een ander centraal duo op het middenveld. Je kan dus niet echt werken aan het proces als er steeds wisselingen zijn.
"Je weet nooit of je met de ideale opstelling kan spelen. Spelers kunnen altijd geblesseerd raken. De trainer zal best een opstelling in zijn hoofd hebben, maar dat is voor ons afwachten tot volgende week."


Ben jij nu de penaltyspecialist?
"Nou, specialist? Ik heb bij Feyenoord ook wel eens een strafschop gemist. Ik wil de strafschop wel met volle overtuiging nemen. Ik kies vooraf al een hoek, waarin ik hem ga schieten. Vorig seizoen stond ik bovenaan de lijst als ik speelde, daarna volgde Immers. Dit seizoen sta ik wederom bovenaan de lijst."


Het moet je toch een goed gevoel geven dat je zo je doelpuntjes kan meepikken in de voorbereiding?
"Dat wel, maar ik heb toch liever dat we meer kansen creëren. Dan zijn we als ploeg op de goede weg. Nu is het nog te vaak uit een stilstaande fase als we scoren. Voor het team is het ook goed als we op die manier gaan scoren. Maar daar werken we nog aan.


Je wordt nog wel eens verweten dat je er wat te gemakkelijk in staat.
"Zo oogt het misschien, maar dat wil niet zeggen dat het ook zo is. Ik heb er namelijk heel veel zin in het nieuwe seizoen. Maar dat heb ik trouwens bij ieder nieuw seizoen. Kijk nu gaat het redelijk goed en dan valt mijn uitstraling niet op. Als het straks wat minder goed gaat dan wordt er gezegd dat ik er geen zin in heb. Maar dat is geen issue, zolang ik maar weet dat ik wil en wat ik kan. Toen vorig seizoen Pardew kwam, wist ik gelijk dat ik weinig aan spelen zou toekomen."


Na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ gaf Rankovic ook al aan dat je een ander persoon bent op het trainingsveld dan hoe je in een wedstrijd overkomt op de buitenwereld.
"Je zou alle clubs waar ik ooit heb gespeeld langs moeten gaan. En met de spelers en trainers moeten praten. Dan zal je helemaal geen negatieve wanklank horen."


Nieuw seizoen, nieuwe spelers, maar geen nederlaag in de voorbereiding!
"Dat zegt helemaal niets. Het is wel prettig voor die jonge jongens dat we niet verliezen. Maar een voorbereiding is eigenlijk bedoeld om fit te worden. Het gaat erom dat je de volledige negentig  minuten hebt gespeeld. Dat hebben veel jongens nu gedaan. We kunnen dus zeggen dat we fysiek in orde zijn. Volgende week begint het voor het echie. Dan weten we pas waar we werkelijk staan. Als je het mij persoonlijk vraagt, dan hecht ik daar geen waarde aan. Ik wil gewoon merken en zien dat we beter worden. En dat zie ik ook na deze voorbereiding. Dat is het meest positieve van de voorbereiding. Daarvoor hebben we hard gewerkt. Volgende week beginnen we met Heracles uit. Als we daar slecht spelen en 0-1 winnen, hoor je mij ook nergens over."