Datum plaatsing: 04-09-2020 15:53:00

Verslag oefenduel Sparta - ADO Den Haag

De vijfde wedstrijd van ADO Den Haag in de oefenserie voor het nieuwe seizoen eindigde op het Kasteel in Rotterdam in een 1-1 gelijkstand.

De wedstrijd in Rotterdam werd, mede vanwege de maatregelen in verband met het corona virus, achter gesloten deuren gespeeld.

Deze wedstrijd betekende een weerzien van de Haagse spelers met Tom Beugelsdijk, die onlangs naar de Rotterdamse club verkaste.

Trainer Rankovic leek met het elftal dat hij in dit laatste oefenduel liet starten de opstelling te gebruiken  die hij in de komende competitiewedstrijd (13 september) uit tegen Heracles gaat hanteren.

In de opstelling van vandaag ontbrak Andrei, die interlandverplichtingen in Roemenie heeft en Aaron Meijers die het eerste competitieduel nog een schorsing moet uitzitten.

De wedstrijd werd vanmiddag via een livestream door Omroep West en Omroep Rijnmond uitgezonden, de wedstrijd werd zelfs voorzien door commentaar.

ADO had in de eerste fase van de wedstrijd het meeste balbezit en met name John Goossens en Peet Bijen creerden een aantal kansen. Na een kwartier speeltijd  kwam ADO bijna op voorsprong. Uit een hoekschot van John Goossens, kreeg Peet Bijen de bal op zijn hak en schoot de bal rakelings over het doel van Sparta doelman Van Leer.
In de 30e minuut kwam ADO met de schik vrij toen Duarte bijna keeper Koopmans wist te verschalken, maar zijn schot ging net voorlangs.
Sparta werd even wat sterker. Na de aanval van Duarte ging later een schot van Smeets maar net naast het Haagse doel.
Ondertussen was de door een overtreding aangeslagen Goossens door Vicente Besuijen vervangen.
Aan het eind van de eerste helft kreeg Samy Bourard, aangespeeld door Michiel Kramer een gigantische kans, maar ook die leidde niet tot een doelpunt.
De rust werd met dezelfde stand ingegaan, als waarmee de wedstrijd begon: 0-0.

De tweede helft begon rommelig, er was balverlies over en weer.
Via een vrije trap voor Sparta net buiten de 16 belanddde de bal via de muur in de handen van Koopmans.
Een kwartier na rust bracht Sparta trainer Henk Fraser vier wissels in. Sparta werd almaar sterker en Koopmans wist maar net een doelpunt van Duarte te voorkomen, de bal raakte nog wel de paal.
ADO Den Haag trainer Rankovic bracht halverwege de tweede helft Bakker voor Van Ewijk en Amofa voor Arweiler in.
Op slag van het Haags Kwartiertje kwam ADO Den Haag na een handsbal voor Vriends op voorsprong: scheidsrechter Michael Eijgelsheim wees naar de stip, waarna Michiel Kramer de penalty benutte en ADO op 0-1 voorsprong kwam. ADO Den Haag moest daarna meteen wel bij de les blijven, want Koopmans moest al een minuut later redden na een schot van Rayi.
In de 83e minuut van de wedstrijd kwamen Falkenburg, Meijers en Pascu in het veld voor Kramer, Rigo en Kemper.
Sparta speler Fortes wist zijn ploeg via de onderkant van de lat op gelijke hoogte met ADO te brengen: 1-1.
In de blessuretijd kreeg ADO nog kansen via een vrije trap randje 16 meter en daaropvolgend twee hoekschoppen die niets opleverden.

De wedstrijd eindigde in 1-1, en ADO blijft daardoor ongeslagen in de oefenreeks.
In de wedstrijd werden er 4 gele kaarten door scheidsrechter Eijgensheim uitgedeeld, 3 voor Sparta spelers en 1 voor Jonas Arweiler.

ADO Den Haag speelt zondag 13 september de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Heracles.

In verband met de beslotenheid van de wedstrijd hebben we dit keer geen foto's van de wedstrijd kunnen maken.