support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 17 13 2 2 41
2 VIT 17 12 2 3 38
3 PSV 17 11 4 2 37
4 FEY 17 10 5 2 35
5 AZA 17 9 7 1 34
6 GRO 17 9 4 4 31
7 TWE 17 8 4 5 28
8 HEE 17 5 7 5 22
9 UTR 17 4 9 4 21
10 SPA 17 6 3 8 21
11 FOR 17 5 4 8 19
12 HER 17 5 3 9 18
13 ZWO 17 3 8 6 17
14 VVV 17 4 4 9 16
15 RKC 17 3 5 9 14
16 WII 17 2 4 11 10
17 ADO 17 2 4 11 10
18 EMM 17 0 5 12 5
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 28-08-2020 19:15:00

Warming-up o21:Virgilio Teixeira: ADO 021 en Almere City aan elkaar gewaagd


Zaterdag begint voor ADO Den Haag Onder21 het seizoen 2020/21 met een thuiswedstrijd tegen Almere City. Afgelopen seizoen speelde een aantal spelers nog in het opgeheven Jong ADO Den Haag in de Derde Divisie.


tekst: Glenn DuijzerDit seizoen komt het nieuwe Onder21 team uit in de Divisie 1 tegen Feyenoord, FC Groningen, sc Heerenveen, NAC Breda, Almere City, FC Twente/Heracles Almelo en NEC Nijmegen.

De wedstrijd tegen Almere City begint zaterdag om 15.00 uur op De Aftrap. Het bezoeken van de wedstrijd is mogelijk, maar iedereen wordt wel gevraagd om zich aan de looproutes en richtlijnen te houden. Haaglanden Voetbal in gesprek met ADO Den Haag O21-trainer Virgilio Teixeira.


De oefencampagne zit erop, zaterdag wacht Almere City voor de competitie. Hoe kijk je tegen dit seizoen aan?
"Ik heb er zin in. Ik ben blij dat we weer met de competitie mogen starten. Wedstrijden waar er iets op het spel staat, zijn altijd leuker dan oefenwedstrijden. Ik had misschien wel een iets langere voorbereiding willen hebben om iets meer patronen in ons speelstijl te laten slijten."


Je hebt natuurlijk ook de pech dat er wedstrijden in de voorbereiding zijn uitgevallen?
"Dat klopt, de wedstrijd tegen Wolfsburg van afgelopen woensdag is niet doorgegaan. Vanwege het coronavirus was het niet verstandig om deze wedstrijd te laten spelen. De intentie is in ieder geval wel om de wedstrijd later in het seizoen te spelen als het coronavirus hopelijk minder of niet meer aanwezig is. Vanwege de wedstrijd tegen Wolfsburg moesten we de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys al eerder afzeggen. Verder zouden we komende zaterdag tegen NAC Breda uit spelen. Op het moment van plannen, wisten we nog niet wanneer de competitie zou beginnen."


Als we terugkijken naar de voorbereiding, dan zijn er redelijke resultaten geboekt met één negatieve uitschieter thuis tegen Excelsior?
"Die wedstrijd tegen Excelsior was wel enorm leerzaam, omdat deze vlak voor de start van de competitie viel. Voor mij als trainer is het niet leuk om met 0-4 te verliezen, maar als groep leren we er wel van. We weten nu dat we toch alerter moeten zijn. Een dikke nederlaag kan ons na de goede resultaten dus ook gewoon overkomen."


Was daarmee de wedstrijd tegen Excelsior de belangrijkste oefenwedstrijd in de voorbereiding?
"Dat weet ik niet. Ik haal uit alle wedstrijden bepaalde leerpunten. Dat behoeven niet alleen de negatieve punten te zijn. Maar uit de wedstrijd tegen Excelsior hebben wij wel geleerd dat we onze afspraken moeten nakomen en altijd hard moeten werken. Tegen Feyenoord behaalden we een goed resultaat, waar misschien nog wel meer in zat. Maar dan mag je het niet een week later – tegen een op papier minder sterke tegenstander – zo laten afweten. En zeker de manier waarop niet. Dat vond ik nog wel het ergste."


In hoeverre ben je op de hoogte van de krachten en zwakheden van Almere City?
"Natuurlijk ben ik daarvan op de hoogte. Wij zijn zeker voorbereid op Almere City. Dat is een ploeg die je zeker niet moet onderschatten. Het zegt ook genoeg dat ze een voorbereiding hadden van zeven wedstrijden met zeven overwinningen. Ze hebben gewonnen van Ajax O19 en recentelijk nog van FC Den Bosch. De eerste wedstrijd was tegen een amateurteam waarvan ze met 14-0 hebben gewonnen. Al met al hebben ze een prima team."


Je begint nu aan de competitie. Het eerste team begint pas op 13 september aan de competitie. Kan je nu al spreken van een vaste selectie voor jouw team?
"De voorbereiding van het eerste team is nog steeds in volle gang. Er komen nog steeds spelers bij en er vertrekken nog steeds spelers. Zolang de selectie van het eerste nog niet vast staat, kun je ook niet spreken over een vaste selectie van Onder 21. In de week voor 13 september zal er wel meer duidelijk worden wie zich bij Onder21 gaat aansluiten en wie bij het eerste blijft. Tot die tijd kunnen we nog niet spreken over een vaste groep. Alles valt en staat bij het feit hoe de selectie bij het eerste er straks gaat uitzien. Komen er nieuwe spelers bij, dan vallen er ook weer spelers naar onder af. Gaan er weer spelers weg, dan moeten die gaten ook weer opgevuld worden."


Deze week kwam ook het onverwachte bericht dat Lex Immers per direct de club verlaat. Hoe kijk jij daar tegenaan als trainer van Onder 21? De kans is wel weer groter dat er een middenvelder minder tot jouw beschikking komt voor het komend seizoen.
"Als eerste is de taak van Onder 21 om spelers klaar te stomen voor het eerste elftal. Maar volgens mij is er ook weer een middenvelder aangetrokken, misschien is dat wel de speler die Immers zijn positie gaat invullen. Maar zoals ik al aangaf, de selectie voor het eerste team zal de komende twee weken meer vorm krijgen. Dan weten wij ook meer over welke spelers voor Onder 21 ter beschikking komen."


Wat is je verwachting voor de wedstrijd tegen Almere City?
"Ik denk dat het een wedstrijd wordt waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Almere is een goede ploeg waarvan bekend is dat er veel energie in hun spel ligt. Ik ben ook benieuwd hoe wij tegenover zo’n team komen te staan. Kijken waar onze kracht ligt tegen deze ploeg en waar onze verbeterpunten liggen. Ik denk dat Almere ook benieuwd is naar onze krachtpunten en hun verbeterpunten."


Heb je bij Santoni (assistent trainer eerste team – red.)nog informatie ingewonnen over de spelers van Almere City?
"Nee, die heb ik daar nog niet over gesproken. Maar sinds hij bij Almere is vertrokken, is daar ook veel veranderd. Almere City O21 heeft sinds dit seizoen ook een nieuwe trainer met Maduro. We hebben vorig seizoen ook tweemaal tegen Almere gespeeld en daar zat toen een andere trainer. Nu hebben we beelden gezien van het huidige team en dan ziet het er toch weer anders uit, behalve de energie die ze erin gooien. Daarbij hebben ze nu een andere selectie."

 

In de selectie zit een flink aantal jongens uit de Onder19 van Almere.
"Onderschat dat niet, volgens mij hebben er ook diverse jongens van het Onder 21-team tegen ons eerste gespeeld op 8 augustus. Die hebben ook die ervaring weer meegenomen. Het is lastig, want Almere City begint dit weekend ook met de Keuken Kampioen Divisie. Het is nu nog onduidelijk of er spelers bij hun eerste meedoen. Dan kan het er ook weer anders uitzien. Dat kan bij ons natuurlijk ook gebeuren."


Verwacht jij dat er spelers van Onder 21 zaterdag bij de selectie van het eerste tegen AZ zitten? Bijvoorbeeld de doelman Schoonderwaldt.
"Als Schoonderwaldt bij voorbaat al in actie komt tegen AZ, dan zal hij zeker bij de selectie zitten. Maar ik verwacht wel dat Rankovic in deze laatste twee weken gaat bouwen naar zijn basiselftal voor Heracles uit. Ik verwacht niet dat Schoonderwaldt dan zal keepen als je ook Zwinkels en Koopmans nog in de selectie hebt. Ik verwacht hem dus gewoon in de selectie van Onder 21. Voor hem is het trouwens wel heel mooi dat hij tegen Vitesse zijn minuten heeft kunnen maken. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere spelers die allemaal het laatste kwartier in actie kwamen. Dat is voor ons team ook weer een voordeel.

Het is natuurlijk altijd leuk als er spelers van de Onder 21-selectie bij het eerste zitten en in actie komen. Het is ook mijn doelstelling om spelers op te leiden voor het eerste elftal. Het is mijn motto om spelers voor te bereiden op een verdere carrière als voetballer, maar zich  ook als mens verder te ontwikkelen. Daarom is het leuk om te zien dat een aantal spelers van vorig seizoen toch terugkomt in het betaalde voetbal. Lance Duijvestijn is naar Helmond Sport vertrokken en Niels van Wetten heeft afgelopen week met Telstar nog tegen AZ gespeeld. Dat geeft ook wel iets aan over de kwaliteit van die jongens en ons opleidingsniveau bij ADO Den Haag.”