Datum plaatsing: 08-08-2020 21:56:00

Verslag en foto's: ADO wint oefenduel van Almere City FC

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in het Yanmar Stadion te Almere met 2-1 gewonnen van Almere City FC.

De laatste keer dat ADO Den Haag een competitiewedstrijd tegen Almere City speelde heette de club uit Almere nog FC Omniworld.
In het seizoen 2007/2008 speelden (huidig ADO Den Haag coach) Rankovic, (huidig assistent-trainer) Knopper en (huidig assistent-trainer) Hoogendorp mee. Die wedstrijd eindigde in 4-0 voor FC Omniworld.

Later werd er in een bekerwedstrijd in 2014 tegen de club in Almere nog met 2-2 gelijkgespeeld.

Vandaag op 8 augustus 2020 speelde ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorige week zaterdag eindigde het eerste oefenduel in Maastricht tegen MVV in dezelfde stand als dat het begonnen was: 0-0.

De wedstrijd van zaterdag werd op verzoek van de thuisclub 'vanwege het plannen en monitoren van de de fysieke gesteldheid van spelers' met afwijkende speeltijden gespeeld. In plaats van 90 minuten zou de wedstrijd 120 minuten gaan duren.
De elf basisspelers van Almere speelden de eerste drie kwartier, daarna kregen ze  een kwartier rust. Daarna kwamen de elf basisspelers nog een kwartier in het veld. Zij werden afgelost door elf nieuwe spelers die ook drie kwartier speelden, daarna een kwartier rust kregen om na die pauze ook nog een kwartier te spelen.

ADO paste zich aan die constructie aan door op het moment dat Almere het team wisselde, ook een ander team in het veld te zetten. Eigenlijk kon er gesproken worden van twee verschillende wedstrijden, aangezien er ook een nieuw arbitraal trio het veld in kwam.

Trainer Rankovic kon op 1 speler geen beroep doen, de speler was positief getest op corona en is daarom in quarantaine gegaan.
In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus, mocht er een beperkt aantal supporters van de thuisclub aanwezig zijn. Er mochten 785 kaarten aan de thuissupporters verkocht worden, maar er werden er, waarschijnlijk vanwege de vakantietijd en drukkende hitte vandaag, maar 603 daadwerkelijk verkocht.

Bij Almere City FC speelt een bekende speler voor de ADO-kenners. Thomas Verheydt die van 2004-2012 in de jeugd van ADO Den Haag speelde, speelde in de basis van de thuisclub en de boomlange en stevige speler maakte het keeper Robert Zwinkels bij vlagen lastig, waaronder een fraaie doelpoging waarbij de paal redding bracht. Almere City deed zeker niet onder voor ADO Den Haag. Maar ADO bleef volhouden en in de 31e minuut wist de dit seizoen van PSV overgenomen Catic ADO op voorsprong te brengen. In de 60e minuut werd zoals hiervoor beschreven door beide clubs een vers team op de kunstgrasmat gebracht.

Ook daarna ging het qua kansen gelijk op, maar wist ADO toch weer een kans in een doelpunt om te zetten. De 0-2 kwam op naam van Sem Steijn.

Toch wist Almere nog wat terug te doen. In de 103e minuut zette Tim Receveur de 1-2 op het scorebord. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd leek Reemnet Almere City nog bijna op gelijke hoogte te kunnen brengen, maar doelman Havekotte wist zijn harde afstandschot te keren. De wedstrijd eindigde in de 1-2 winst voor ADO Den Haag.

Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag wederom een uitwedstrijd. Dan is NAC, de club waar oudspeler en oudtrainer van ADO Den Haag Maurice Steijn trainer is geworden, de tegenstander.