support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 17 13 2 2 41
2 VIT 17 12 2 3 38
3 PSV 17 11 4 2 37
4 FEY 17 10 5 2 35
5 AZA 17 9 7 1 34
6 GRO 17 9 4 4 31
7 TWE 17 8 4 5 28
8 HEE 17 5 7 5 22
9 UTR 17 4 9 4 21
10 SPA 17 6 3 8 21
11 FOR 17 5 4 8 19
12 HER 17 5 3 9 18
13 ZWO 17 3 8 6 17
14 VVV 17 4 4 9 16
15 RKC 17 3 5 9 14
16 WII 17 2 4 11 10
17 ADO 17 2 4 11 10
18 EMM 17 0 5 12 5
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-08-2020 08:23:00

Tom Beugelsdijk: Ik moet boos zijn, dan ben ik op mijn best


Het gif is terug bij ADO-verdediger Tom Beugelsdijk, die op revanche aast


Eindelijk kan Tom Beugelsdijk (bijna 30) weer het veld op voor wedstrijden. De bewijsdrang is groot, in de wetenschap dat ADO Den Haag heel blij mag zijn met nog een seizoen eredivisievoetbal. "Het is ons duidelijk dat we elk duel moeten knallen."
 
 
door Yorick Groeneweg
 
 
Zie hem gaan afgelopen vrijdag op het veld van De Geusselt. Het verlangen naar een eerste wedstrijd is goed af te zien aan het gelaat van Tom Beugelsdijk. Denkbeeldige donderwolkjes boven het hoofd, dat snel rood aanloopt. Nee, bij de oer-Haagse verdediger zijn de scherpe randjes er door het vaderschap niet ineens af, zo blijkt tegen MVV (0-0).
 
"Dit is beter dan oefenen tegen amateurploegen. We hebben nu betere tegenstanders in de voorbereiding. Je kunt 10-0 winnen, maar nu krijgen we weerstand en gaat het erom of we echt gevoetbald hebben."
 
Dat was dus lang geleden. "Door die coronatijd hebben we wisselvallig getraind. Daar waren we zelf verantwoordelijk voor, door thuis je ding te doen. Ik pakte vaak een duurloopie. Met die kleine lukte dat wel. Ik mag niet klagen. Ik denk dat veel vaders jaloers zijn. Normaal ben je twee dagen vrij, ik hoefde na de geboorte van Emmi acht weken niet naar mijn werk."
 
Als 'beloning' bleef ADO Den Haag ook nog eens in de eredivisie, terwijl de nummer 17 haast niet meer aan degradatie kon ontkomen. "We mogen echt in onze handen knijpen", zegt Beugelsdijk. "Dat leeft echt in de groep, net als het gevoel van revanche. Daar mogen we nooit meer komen te staan. Dat heb ik me echt voorgenomen, dit wil je niet meer."
 
 
Boodschap
Het is een gevoel dat breder leeft in de ADO Den Haag-selectie, waar de huurlingen uit Engeland weg zijn. "Ik wil die boodschap wel overbrengen, maar de jongens weten het al. Als ik aan Lex (Immers, red.) vraag: 'wil je het over vorig seizoen hebben?' Dan zegt hij: 'daar wil ik het niet over hebben, streep eronder'. We weten wat ons te doen staat."
 
De zes nieuwelingen zorgen ook voor nieuwe energie, al heeft alleen de van FC Twente afkomstige Peet Bijen eredivisie-ervaring. "Ik denk wel dat er nog wat bij gaat komen. Het zou toch fantastisch zijn als Eljero Elia hier komt afsluiten? Bij hem kan ik het balletje er wel lekker achter leggen..."
 
 
Dagdromen
Het zijn tot nu toe dagdromen, de realiteit is dat ADO Den Haag met dezelfde kern van voor de winterstop zich op een nieuw seizoen voorbereidt. De doelstelling is handhaving, op eigen kracht. Beugelsdijk: "Vorig jaar was dramatisch, maar we weten dat we veel beter kunnen. Als we wat stabieler kunnen zijn, ben ik niet bang om weer zoiets mee te maken."
 
 
Voor Beugelsdijk zelf moet het ook beter. De rijzige verdediger wordt vrijdag 30, maar met Bijen is er een kracht bij om centraal achterin een plek op te eisen. Beugelsdijk: "Toen hij kwam, dacht ik: goede speler met ervaring. Ik zie hem als een collega én als concurrent. We moeten het samen doen, maar ik wil wel spelen. Ik vind concurrentiestrijd altijd goed."
 
Eerder had hij het met Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Kenneth Omeruo, Wilfried Kanon en Nick Kuipers. Altijd knokte Beugelsdijk zich in het elftal. Die strijd heeft hij ook nodig, zegt hij. "Ik moet boos zijn, dan ben ik op mijn best. Dat heb ik deze voorbereiding al gehad, ook door de prikkel van concurrentie. Dan is er een kleine irritatie en dan komt de oude Beugelsdijk boven, die moet beuken."
 
Beugelsdijk geniet ervan. Dat kan ook weer: zijn pols is zo goed als hersteld sinds hij het gewricht eind 2019 brak. In de laatste wedstrijd voor de corona-onderbreking was dat nog niet zover. "Ik deed voor het eerst weer mee en ging er bij AZ als een bezetene in, maar liep nog risico. Als ik viel, was ik er maanden uit. Nu kan alles weer, dat is het belangrijkst."
 
 
Het sterkt Beugelsdijk in de overtuiging om het beter te doen. Begin over vorig seizoen en het vuur in zijn ogen begint te branden. "We hebben een nieuwe kans gekregen, dat geeft frisse moed. Het is ons wel duidelijk dat we elke wedstrijd moeten knallen, vorig seizoen was echt een wake-upcall."