support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 17 13 2 2 41
2 VIT 17 12 2 3 38
3 PSV 17 11 4 2 37
4 FEY 17 10 5 2 35
5 AZA 17 9 7 1 34
6 GRO 17 9 4 4 31
7 TWE 17 8 4 5 28
8 HEE 17 5 7 5 22
9 UTR 17 4 9 4 21
10 SPA 17 6 3 8 21
11 FOR 17 5 4 8 19
12 HER 17 5 3 9 18
13 ZWO 17 3 8 6 17
14 VVV 17 4 4 9 16
15 RKC 17 3 5 9 14
16 WII 17 2 4 11 10
17 ADO 17 2 4 11 10
18 EMM 17 0 5 12 5
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 25-07-2020 09:39:00

Impuls moet van de jonkies komen


ADO Den Haag zoekt het bij heropbouw vooralsnog in gretige beloften als Boy Kemper In de verjongingskuur die ADO Den Haag ondergaat, zet het in op jonge en relatief onbekende spelers. Verdediger Boy Kemper past in dat profiel.


door Yorick Groeneweg
 
 
'Vrij paradoxaal' noemde Martin Jol het begin deze week bij de eerste training. Terwijl het verloop in de selectie van ADO Den Haag opnieuw groot is, is het ervaren deel van de ploeg die vorig seizoen zo in de problemen kwam nog steeds intact. Met doorlopende contracten is het de verwachting dat dat ook wel, in elk geval deels, zo zal blijven.
 
Geld is er niet veel, verzucht Jol. Behoefte aan nieuwe energie wél. Ook om de gevestigde orde wakker te schudden. Met Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Lex Immers, John Goossens, Erik Falkenburg en Michiel Kramer is er aan ervaring in de eredivisie geen gebrek. Als de competitie start zijn ze allemaal dertigplus.
 
Een garantie voor succes is het allerminst, zo bleek vorig seizoen. Ook al is er weinig budget, met inventiviteit probeert het technisch hart van ADO Den Haag de kansen te vergroten. Relatief jonge, nog onbekende spelers moeten zorgen voor concurrentie. Ook bij de oude garde, van wie hardop gehoopt wordt dat zij op eerherstel uit zijn.
 
 
Ontzag
De nieuwe aanwas kijkt nu nog met ontzag naar de gevestigde namen. Boy Kemper (21) bijvoorbeeld, vorig seizoen bij Jong Ajax linksachter én aanvoerder. Gaat hij die rollen van Meijers overnemen? "Dat ga ik niet gelijk zeggen, Aaron heeft al driehonderd wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Daarbij kan ik ook centraal spelen, het voelt voor mij allebei fijn."
 
Jol noemde Kemper bij zijn presentatie niet voor niets een veelzijdige verdediger. Een energieke bovendien. Precies wat ADO Den Haag zocht. Dat hij zichzelf slechts een week vakantie toestond om fit bij zijn nieuwe club te beginnen, is wat dat betreft veelzeggend.
 
 
Mooie kans
"De boodschap dat ze willen verjongen, spreekt mij vooral aan", zegt Kemper over de manier waarop ADO Den Haag hem probeerde te verleiden. ,,Ze wisten alles van me, dat bleek wel uit een gesprek met trainer Aleksandar Rankovic. Daar sprak veel vertrouwen uit. Garanties krijg ik niet, maar voor mij is dit een mooie kans om in de eredivisie te spelen."
 
De 21-jarige verdediger zag dat bij Ajax niet meer gebeuren. Afgelopen seizoen bij Jong Ajax zat hij zelfs al vaker op de bank dan hem lief was. "Ik had verwacht alles te spelen, maar in de laatste week haalden ze met Juan Familia-Castillo nog een linksback en ben ik op de bank beland. Voor dit jaar heb ik besloten dat ik veel wil spelen, het is tijd om in een eerste elftal te komen. In de eredivisie zie ik ook steeds meer jongeren."
 
Maar dus niet bij ADO. Ja, Kees de Boer kent hij goed. Ook de 20-jarige middenvelder komt uit Volendam en speelde eerder bij zowel FC Volendam als Ajax in de jeugd. Maar verder? "Immers, Beugelsdijk en Meijers ken ik alleen van tv. Nu speel ik met ze. Leuk, want daar kan ik alleen maar van leren."
 
 
De achterliggende gedachte van de komst van Kemper is voor ADO Den Haag ook om op termijn waarde te creëren. Het is een bewuste zet om een speler uit een belofteteam van een topclub te halen. Deze zomer kwam Amar Catic met eenzelfde soort verwachting van Jong PSV over.
 
Jol weet dat hij het bij de verjongingskuur van ADO Den Haag soms moet hebben van wat er bij de topclubs afvalt. Deze handelwijze is vaker een goede zet gebleken. Bij keeper Robert Zwinkels, maar eerder ook bij de nu weer begeerde Eljero Elia en Daryl Janmaat. De oud-toptrainer ziet met zo'n route ook voor Kemper een mooie voetbaltoekomst weggelegd. Als hij maar voor nieuwe energie zorgt.
 
 
 
Introductie 
Nieuwe gezichten
Op Peet Bijen na haalde ADO Den Haag beloften voor wie de eredivisie nog nieuw is.
 
 
Boy Kemper
Positie: linksachter/ linker centrale verdediger
Komt van: Jong Ajax
Leeftijd: 21
Ervaring: 41 wedstrijden (1 doelpunt) eerste divisie
Vorige club: FC Volendam
 
 
Kees de Boer
Positie: Middenveld
Komt van: Swansea
Leeftijd: 20
Ervaring: 1 wedstrijd League Cup (beker)
Vorige clubs: FC Volendam, Ajax
 
 
Amar Catic
Positie: aanval
Komt van: Jong PSV
Leeftijd: 21
Ervaring: 30 wedstrijden (4 doelpunten) eerste divisie,
Vorige clubs: DESK, RKC/Willem II, PSV
 
 
Samy Bourard
Positie: middenveld
Komt van: Eindhoven
Leeftijd: 24
Ervaring: 59 wedstrijden eerste divisie (13 doelpunten)
Vorige clubs: Sint-Truidense VV, CS Visé, RSC Anderlecht