het vaderland

Datum plaatsing: 14-09-1942 12:06:00

ADO Herstelde zich enigzins tegen DWS

Zeker, A.D.O. heeft zich gisteren tegen D.W.S. hersteld, getuige de zege van 3-1l. maar het was toen nog lang geen kampioensvoetbal, dat de rood-groenen te zien hebben gegeven.

Natuurlijk begrijpelijk, want het seizoen is nog jong en geen der overige clubs is reeds op volle kracht gekomen. Het was een wedstrijd, die weinig te zeggen had en slechts enkele spannende oogenblikken heeft opgeleverd, vooral in de eerste helft, toen beide clubs na een half uur waren uitgepraat en keer op keer tevergeefsche aanvallen ondernamen. De tweede helft gaf wat levendiger spel te zien. vooral ook omdat toen gedoelpunt werd.

Onmiddellijk na den aftrap, ontsnapte het A.D.O.-doel aan een groot gevaar, toen D.W.S. in snel tempo voor de Haagsche veste wist te komen. Kok. die even als zijn collega Klein, op een uitmuntenden wedstrijd kan terugzien, stond evenwe! zijn mannetje en ook gedurende het verdere verloop van den strijd, was hij telkenmale present. De verdedigingen waren trouwens toch de beste deelen van. de beide ploegen. Aan de Haagsene zijde het onverbeterlijke stel Choufoer en de Jong, nu kranig bijgestaan door Kok en aan den Amsterdamschen kant. Van. Stokken en Vertus Caldenhove die nu en dan weer staaltjes liet zien, welke aan de dagen van weleer herinnerden. Ook doelman Klein was. zooals gezegd, uitstekend in vorm. Een speler met buitengewonen durf, die zich steeds op de critieke oogenblikken in het felst van den strijd wierp.

Eenmaal bleek zijn kijk te falen, toen hij ver uitgeloopen buiten Met Eversteijn had gerekend. De eerste helft kenmerkte zich door veel goeden wil. maar weinig kunde. De ploegen probeerden alles om elkaars doelnet te vinden, maar het slechte schieten deed elke poging mislukken. Tegen het einde van de eerste helft maakte zich dan ook een zekere mismoedigheid van beide partijen meester, die het spel iets mats gaf.

A.D.O.'s begin van de tweede helft, was veelbelovend, want reeds na vijf minuten slaagden de rood-groenen er in Klein te passeeren. Neuteboom, die het nog al eens (op sportieve wijze!) met Caldenhove te kwaad had. gaf een keurigen voorzet, diep Piet Eversteijn inschoot, (1-0). De vreugde in de Haagsche gelederen was echter van korten duur, want nog geen twee minuten later maakte do linksbuiten Bulder gelijk (1-1). De Haagsche voorhoede trok weer onvermoeid ten aanval en na ruim een kwartier werd haar moeite beloond, toen Neuteboom naar Roosenburg voorzette, die den bal weer doorgaf aan Piet Eversteijn. die een dankbaar gebruik maakte van de afwezigheid in het Amsterdamsche doel van Klein (2-1).

Na twintig minuten had het Haagsche publiek weer reden tot juichen, want nu slaagde Hartmann, die uitstekend debuteerde op de plaats van Vreken, er in om Klein te verschalken (3-1). De wedstrijd was toen feitelijk al ten einde, want wat beide partijen na dien te zien gaven was van middelmatig gehalte. J. Eversteijn kreeg er tegen het eind zelfs genoeg van waarom v. d. Tas inviel.