De Residentiebode

Datum plaatsing: 10-11-1941 12:00:00

ADO wint opnieuw en blijft koploper

De doelcijfers, waarmede A.D.O. deze ontmoeting in winst heeft omgezet, wijzen er reeds op, dat het geen „groote" wedstrijd is geweest.

Er was minstens een klasse verschil tusschen beider spel, zeker de eerste 25 minuten, toen de kampioenen door drie goede doelpunten het pleit in feite reeds beslechtten. In het eerst bracht Kraak, die waarlijk in grootschen stijl zijn doel verdedigd heeft, nog te juister tijd redding, maar toen na 8 minuten de IJmuider-doelman een kopbal van P. Eversteijn juist voor de voeten van Vreeken sloeg, was het eerste Schaap over den dam (1-0).

Nauweliijks vijf minuten later stelde een doorbraak van Neuteboom op den linkervleugel P. Eversteijn in staat, een tweede puntje aan de score toe te voegen. Moedig ingrijpen van Kraak voorkwam eenlge reeds getelde doelpunten, maar toen na 25 minuten een voorzat van Neuteboom bij Vreeken bezeilde, gaf deze Kraak wederom geen kans. (3-0).

De spanning was er door dit verloop goeddeels uit. A.D.O. miste den prikkel zich nog ten volle te geven, waardoor Stormvogels ook eens een bal kon aanraken. Dit leverde den gasten alras een tegenpunt op, dankzij dd welwillende houding van Koek, die naar een voorzet van Van Opbergen geen pink uitstak, waarna Jacobs hem geen kans meer gaf (3-1).
Van Opbergen zelf verknoeide daarna een uitgezochte gelegenheid om nog verder in te loopen door slecht schieten. Met 3-1 werd er alzoo rusten geblazen.

Na da hervatting hielden belde partijen elkaar beter in evenwicht. Er kwam meer vaart in da Stormvogelsploeg er werd fel om den bal gevochten,en zoo werd het nog een heel aardige wedstrijd, waarbij men vooral kon genieten van het fraaie doelverdedlgen van Kraak die zich steeds buitengewoon goed opstelde. De sluizenstadbewoners kregen lang niet zoo veel kans, om gevaarlijk te worden. Al was de Haagache verdediging, door het niet-meespelen van linksachter Choufoer - door J. de Heer overigens verdienstelijk vervangen- niet op z'n sterkst, de IJmuidensche aanval kon het lek in leder geval niet vinden en voor eenige schoten van verre afstand draaide Koek zijn hand met om.

Tenslotte maakte J. Eversteijn aan de stiekume hoop- er IJmuidenaren op een geïijk spel een abrupt einde, door halverwege de tweede helft een van zijn bekend schoten te lossen, waar Kraak geen antwoord op wist (4-1).

A.D.O. kwam nu weer sterk in de meerderheid,. hetgeen wederom J. Eversteijn deed blijken door 10 minuten voor het slot het doelpuntentotaal tot vijf op te voeren. Meteen moest hij zich  laten vervangen door Krijbolder, aangezien hij bij laatstgenoemde gevechtshandeling in het ongereede was geraakt.

De laatst minuten hadden de gasten weer de beste kansen, maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Onze eindconclusie: een sportieve wedstrijd, waarin A.D.O. in techniek, tactiek en tempo sterk domineerde. De besten bij A.D.O. waren Loof, Vreeken, De Heer en Neuteboom, terwiji Kraak ln het IJmulderdoel niet alleen verreweg de beste van zijn ploeg, maar de ster van het veld was, die aan de doelpunten, uitgezonderd wellicht het eerste niet de minste schuld had.