Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 22-09-1941 12:00:00

Goed seizoens begin: ADO-DOS 4-1

ADO is gisteren in het Zuiderpark tegen DOS goed aan het nieuwe seizoen begonnen.

Dankzij het uitstekende spel van Dumortier begonnen de Utrechtenaren belovend, maar het duurde iet lang, of ADO kwam in de meerderheid en na 13 minuten werkte Piet Eversteyn zich door de Utrechtsche verdediging heen om de thuisclub de leiding te geven.

Het spel van het Haagsche binnentrio bleef wat kort en daardoor kon de sterk veredigend spelende Utrechtsche ploeg geruimen tijd verder onheil voorkomen, doch in de 32e minuut verhoogde P. Eversteyn, via den voet van een anderen speler de score wat fortuinlijk, 2-0.
Dumortier verhuisde toen van de linksbinnen naar de middenvoorplaats, maar de bezoekers brachten het niet verder dan een schot van Verbeek, dat via de vingers van Koek en de Lat een hoekschop opleverde.

Zeven minuten na de hervatting miste J. Eversteyn een strafschop en zeven minuten later maakte Neuteboom er 3-0 van, toen de Utrechtsche doelman was uitgeloopen en de bal onzeker had weggewerkt. Een minuut later redde Dumortier in zijn eentje de eer via den voet van een Hagenaar. Enkele minuten later voorkwam Koek op het nippertje een tweede doelpunt na een mooi schot van Dumortier.

Wegens een beenblessure moest bij DOS linksbinnen Valk worden vervangen door Brouwer. Kort daarop scoorde P. Eversteyn zijn derde doelpunt, waarmee hij den stand op 4-1 bracht. De Utrechtenaren zetten nog eens op, maar verandering kwam er niet meer in den stand. Einde 4-1. Scheidsrechter v.d. Meer had het niet moeilijk.