Dagblad Voor Zuid-holland

Datum plaatsing: 21-05-1921 12:00:00

De buitenlandsche toer: Sterkrade07- ADO

Na een autotocht door Dusseldorf kwam A.D.O. Zaterdagavond j.l. te Sterkrade aan. Zondag 1e Pinksterdag werd gespeeld: Sterkrad07 e- A.D.O. uitslag 0-5

Voorfgaande aan de wedstrijd biedtAanvoerder Piet van Roosendaal Sterkrade een bloemstuk aan en de gebruikelijke foto’s worden genomen, waarna Sterkrade aftrapt

De groengelen zijn aanvankelijk veel sterker, daar A.D.O. op het harde, kiezelachtige veld slecht thuis is, en de rood-groene verdediging geweldig staat te schutteren en kneusjes trapt. Dadelijk moet Nyhuis een hard schot van den mid-voor stoppen en forceeren de Duitschers een hoekschop. A.D.O komt er dan beter in en na een kwartiertje krijgen de Hagenaars eenig overwicht. Er wordt van beide kanten enorm gewerkt en na 20-minuten doelpunt Van Roosendaal met een hard schot in den bovenhoek, 0-1.

Het spel gaat dan vrijwel gelijk op; een hard schot van Van Zee wordt door den keeper gestopt; aan den overkant denken wij een doelpunt te zien komen, maar Nijhuis werkt schitterend hoekschop. A.D.O. valt weer aan en Winterkamp loopt door de geheele verdediging heen en deponeert nummer 2 in het kippengaas (netten heeft men in Dnitschland niet).
Bijna komt er nog een duplicaat van dit doelpunt en dan is het rusten.

In de 2e helft wederom eenige gevaarlijke aanvallen van Sterkrade en vervolgens een tamelijk onverwacht doelpunt van Van Roosendaal, 0-3. Enkele goede voorzetten van links worden niet benut, maar van Zee maakt, na goed solo-spel, met een hard schot 0-4.

A. D. O. blijft sterker en de Duitsche keeper wordt geducht op de proef gesteld. Hij loopt erg gauw uit, maar voorkomt menig doelpunt, totdat hij ten vijfde male wordt gepasseerd. Sterkrade speelt aardig samen, maar vermag tegen de hechte A.D.O.-verdediging weinig.

Een hard schot tegen de lat had een beter lot verdiend Aan den overkant trapt Philipsen een dubieusen vrijen schop naast. In de laatste minuten verknoeit een Sterkradenaar een prachtkans en veroorzaakt de Jong een hoekschop, welken Nijhuis wegwerkt. Dan is het tijd.

Een of twee tegenpunten had Sterkrade wel verdiend. Verscheidenen uit het publiek kwamen ons geluk wenschen (moet je in Holland om komen na een 0-5 thuis nederlaag). A.D.O. speelde een goeden wedstrijd. Bij Sterkrade was "Fritz” als linksback, en de rechtsbuiten en de links-binnen de besten.

De keeper kon aan de doelpunten weinig doen!