Dagblad Voor Zuid-holland

Datum plaatsing: 04-04-1921 12:00:00

Beker: Hardwerkend ADO verslaat VOC

V.O.C. heeft invallers voor Steenhauer, Groosjohan en een der Hörburgers A.D.O. verschijnt zonder Van Brussel; Van Leersum speelt spil en "Teddy" midvoor.

Deze opstelling is zeer meegevallen, als "Teddy" iets zachter aangeeft, wordt de zaak nog beter. A. D. O. is terstond sterker, de voorhoede speelt samen als nooit te voren, én nadat V.O.C. eenige malen aan een doelpunt is ontsnapt, kogelt Van Leersum van verren afstand, met een keurig longshot den bal langs Tazelaar. (0-1).

A.D.O. blijft aanvallen, een fraaie kans gaat wegens "hands" van Teddy te loor. De V.O.C.-keeper stopt een schot van "Teddy" en werkt een hard schot van Piet van Roosendaal schitterend corner. V.O.C. pakt nu flink aan, slechts met groote moeite voorkomen de A.D.O.-ers den gelijkmaker; doch ten slotte is 'n misverstand hun noodlottig (1-1). Een totaal onnoodig tegenpunt! Als Winterkamp na veel moeite eindelijk den bal vrij heeft en goed voorzet, fluit de scheidsrechter, volgens eigen erkenning abusievelijk voor off-side. P. van Roosendaal talmt te lang, en aan den overkant stopt Hanni eenige gevaarlijke sohoten, waarna V.O.C. vlak voor rust een buitenspel-goal fabriceert.

Na de thee komt V.O.C geweldig opzetten, doch A.D.O. laat zich niet overrompelen en verdedigt keurig. Weldra komen zij zelfs weer iets in den aanval. P. van Roosendaal speelt een goeden wedstrijd en ook Kloos toont zich, ondanks zijn fouten, een goed tacticus. Winterkamp en van Zee geven goede voorzetten, alleen loopt van Zee vaak te ver met den bal naar binnen, hetgeen aanleiding geven kan tot opeenhooping. Als een Hagenaar inschiet wordt de keeper gepasseerd, doch een back stopt met de hand. De strafschop wordt door „Piet” onhoudbaar ingezet (1-2); waarop hij zéér terecht "Teddy” en Van Zee in de verdediging haalt, zoodat met 3 man in de voorhoede wordt verder gespeeld. V.O.C. combineert fraai, schieten is echter een zwak punt, waartoe zij door het hardnekkige verdedigen der Haagschen weinig gelegenheid krijgen. Beide partijen werken enorm. De Jong, v. Es en Philipsen redden telkens. Post kan Beyers wel niet houden, doch hij hindert hem geweldig. Twintig minuten voor ’t einde moet hij echter uitvallen. Eens denken wij den gelijkmaker op komst, doch Hanni redt. Bij een voorzet van links staat vrijwel alles off-side, gelukkig kan Hanni weg werken. De "driemanschap” gaat er wel eens van door de V.O.C.-keeper gaat eens heel vermakelijk „drijven”.

Teruggekomen knalt de rechtsbinnen hard in den hoek. Hanni staat op zijn post. Nog een akelig moment, Philipsen wordt gepasseerd, maar Hanni grabbelt den bal tusschen een kluwen van V.O.C.-spelers uit.

De laatste 10 minuten luwt de geestdrift der V. O. C.-ers wat, maar A. D. O. blijft onvermoeid ploeteren en sleept een uiterst moeizaam verkregen overwinning uit het vuur. Nimmer hebben zij nog zoo hard gewerkt!!