De Residentiebode

Datum plaatsing: 27-03-1944 12:00:00

Klassenverschil brengt ADO winst op BMT

De tweede beker wedstrijd van A.D.O gaf de Zuiderparkers niet op hun voordeligst te zien. Zeker er werd gewonnen, wie had het ook anders verwacht, maar dat de deze overwinning nog zoveel zorgen heeft gebaard, had toch niemand vooruit kunnen voorspellen.

Wjj zeggen hïer mede niets ten nadeele van B.M.T doch alleen al het klassenverschil, om van routine niet eens te spreken, moest hier toch den doorslag geven. De eersteklassers namen het te licht op, hun voorhoede verviel weer in dat vervelende getik-tak zonder einde waardoor vooral in de eerste helft van den strijd niets interessants te beleven viel.

In de tweede helft kwamen eindelijk de doelpunten los. Eerst profiteerde Ben Tap, die op rechtsbuitenplaats van een geknoei in de B.M.T.-achterhoede, waarna de middenvoor der gasten, door stevig doorzetten, de partijen op gelijkehoogte bracht.

Nauwelijks hadden wij dit feit op onze blocnote vastgelegd of Roosenburg speelde, zich keurig vrij en met een geweldig schot had A.D. O. wederom de leiding veroverd. Dit doelpunt had een korte opleving van den strijd ten gevolge, maar toen Vreeken met een knap boogballetje over den uitgeloopen 8.M.T.- doelman, het. derde doelpunt ter wereld had gebracht, vonden de gastheeren het mooi genoeg en verviel men weer in een onsamenhangend heen en weer getrap. Kort voor het einde werd een spurt van B.M.T.'s rechtsbuiten besloten met een hard diagonaal schot waarnaar Niessen tevergeefs greep. Met 3-2 in het voordeel van A.D.O. eindigde deze weinig interessante kamp.