De Residentiebode

Datum plaatsing: 17-01-1944 12:00:00

Verdediging van ADO maakte fouten, maar Kraak ook niet op dreef

De zwakke Stormvogels-voorhoede heeft kans gezien na vele wedstrijden weder enige doelpunten te maken. Dit moet in hoofdzaak worden toegeschreven aan het op sommige momenten volkomen falen van de eens zo hechte A.D.O.-verdediging.

Binnen 25 minuten had A.D.O. door toedoen van De Heer en Vreeken reeds twee maal kans gezien fouten van de Stormvogels-defcnsie. waarin Kraak ditmaal niet zo goed op dreef was, uit te buiten.

Het doelpunt van De Heer was bijzonder fraai. Kraak werkte een schot van Neuteboom op niet voldoende wijze weg, waardoor de bal op de linkervleugel belandde en De Heer met een diagonaal schot de score opende.

Toen de stand eenmaal 2-0 was wijzigde Stormvogels zijn voorhoede: toen Cupido op wat harde wijze door Choufour tegen de grond was gewerkt, verkleinde Zwemmer uit de vrije trap de achterstand: Een 1 minuut later deed Opbergen met een klein tikje de bal uit een voorzet van Ketting in het doel verdwijnen.

Direct na de hervatting strafte Neuteboom een fout van Kraak af (2-3). Het spel bleef, zonder op een hoog peil te staan vrijwel gelijk opgaan, waarbij de A.D.O.-aanval nog al eens in de handig opgestelde buitenspelval liep. Een kwartier voor het einde brak Opbergen door, zijn schot werd op onvoldoende wijze door De Jong weggewerkt precies voor de voeten van Cupido. Deze zette hoog voor en Ketting kon op fraaie wijze inkoppen (3-3). Dit doelpunt prikkelde A.D.O. tot groter krachtsinspanning en nadat Haak een grote fout maakte, hij beoordeelde een schot van Tap verkeerd, brak Vreeken handig door en omspeelde, Kraak n (3-4). Hoewel Stormvogels zich hierna met groot enthousiasme geheel op de aanval wierp was het Clavan, die handig doorbrak en de voorsprong vergrootte (3-5).