support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
De Residentiebode

Datum plaatsing: 03-01-1944 12:00:00

Sensationeele start in het Zuiderpark


ADO brak met de traditie en sloeg HBS met 4-1
Scheidsrechter Van Welzenes had de aftrap net geblazen bij de zo langzamerhand befaamd en berucht wordende plaatselijke ontmoetingen tusschen ADO en HBS of de Kraaien hadden door een ferm en verrassend schot van Oldemans reeds de leiding genomen


Doch de vreugde was van zeer korten duur, want nog geen minuut later had een even verrassend schot van den A.D.O.-spil Van Kampen eveneens succes en was het 1-1. En toen de strijd op de klok af 8 minuten oud was, leidde de Zuiderparkclub met 3-1 en was H.B.S. om zoo te zeggen een geslagen ploeg, daar de Kraaien in de huidige opstelling verre tot wonderlijke stunts in staat zijn. Over dat geeëxperimenteer met de elf Kraaien doen tal van zonderlinge geruchten de ronde en de ongezouten critieken, welke op het "arme" H.B.S. den laatsten tijd geleverd worden, zijn verre van malsch en deels er naast. H.B.S. is door het noodlot wel zeer sterk bezocht. Vele voetbalvereenigingen in den lande zijn door de omstandigheden in hun gelederen uitgedund, maar H.B.S. is wel dubbel en dwars geplukt. Seniores zijn er te over, maar aan jonge krachten mangelt het geducht. Het moet voor oefenmeester Bijlstra zeker geen lolletje zijn, om uit 13 spelers, meer jonge krachten heeft H.B.S. op het oogenblik niet beschikbaar, een frisch elftal te formeeren, dat opgewassen is tegen den doorsnee-eersteklasser.

Dertien spelers, en bij deze zijn er nog enkele, die de noodige capaciteiten voor het eerste klasse-diploma grondig missen. Dat H.B.S. het na de reeks teleurstellingen in de eerste helft van het seizoen thans met een wel wat te sterk  "gemixte" ploeg probeert, valt te begrijpen. De Kraaien moeten nu eenmaal roeien met de riemen, die ze hebben, maar te gek moet het ook niet worden. Dat men het na het zwaar mislukte debuut van Walhain als middenvoor tegen Xerxes, tegen A.D.O. nog eens probeert, is natuurlijk een dwaasheid. Walhain is een prima achterspeler, meer niet. Als aanvalsleider faalde hij gisteren wederom volkomen. Had Walhain op zijn normale plaats gestaan, het zou in den uitslag twee doelpunten gescheeld hebben. H.B.S. moest thans boeten voor zijn vergissing! Als men toch blijft experimenteeren, laat oefenmeester Bijistra dan in een volgende partij de H.B.S.'ers weer eens in hun oude formatie oprukken met Dutrieux - waarom toch is deze kwieke en talentvolle speler vervangen? - op de plaats van Oldemans. Het zou heusch geen kwaad kunnen!


Van Kampen op dreef.

Na H.B.S. willen wij ook A.D.O. een moment in het licht zetten. Bijzonder opvallend was gisteren het spilwerk van Van Kampen. Zijn plaatsen was nog wat zorgeloos, maar overigens heeft hij dezen dag z'n mannetje gestaan. De verdediging viel ons tegen en vooral Choufoer had moeite om op toeren te komen. Het verrassende eerste doelpunt van H.B.S. was ook gedeeltelijk aan te lang treuzelen van den roodgroenen aanvoerder te wijten. Niesen was in zijn manier van doen kloek als immer; enkele malen stopte hij ouderwetsch goed een vijandeiijken kogel, waarvoor een open doekje. De voorhoede was ondanks het sloome gedoe van een De Mos toch nog altijd stukken gevaarlijker dan die van de tegenpartij. Het waren feiteiijk twee blunders van Boas, welke A.D.O. een 3-1 voorsprong bezorgden. Bij het eerste verraderlijke schot van Van Kampen was hem alle uitzicht ontnomen, daarom geen verwijt. Het tweede A.D.O.-doelpunt werd geboren uit een lagen bal van Vreeken, welken Boas niet klemvast greep, zoodat De Heer met gemak kon doelpunten. Op dezelfde wijze kwam nummero drie ter wereld, thans was Neuteboom de maker.

H.B.S. hield dapper vol, doch kon niet verhinderen, dat A.D.O. geleidelijk aan het heft in handen nam. Wel brak de verdediging der Kraaien, met Vervloet aan het hoofd, menigen aanval, maar tot eigen initiatief kon H.B.S. niet komen. Voor de rust, die met 3-1 inging, werd Ben Tap nog vervangen door Bouman. In de tweede helft was er meer evenwicht in den strijd, zelfs gelukte het H.B.S. een periode de overhand te krijgen, maar te kort spel, slecht plaatsen en meer van die voetbalgebreken, hielden alle succes op een afstand. Clavan, die ver in de tweede helft den geblesseerden De Mos verving, smaakte het genoegen den fabrikant van het vierde doelpunt te zijn. H.B.S. zette nog een zwaar offensief in, maar aan den 4-1 kon het niets veranderen.

Met de traditie, die wil, dat A.D.O. niet van H.B.S. kan winnen, werd gisteren wel finaal gebroken!