het vaderland

Datum plaatsing: 01-11-1943 09:19:00

Twee strafschoppen in de laatste minuut

A.D.O. verscheen op volle sterkte, had zelfs weer de beschikking over Vreeken. De thuisclub begon met een paar aanvallen, waarmede de verdediging van A.D.O niet veel moeite had.

Toen A.D.O. goed en wel los kwam. duurde het niet lang, of zij nam de leiding. Er ontstond een misverstand in de Xerxes verdediging na een op listige wijze door Neuteboom geleiden aanval, kreeg Roosenburg plots een gemakkelijke kans welke hij dankbaar aanvaardde (0-1).

Na een half uur bracht Lagendaal met een wel gericht schot uit een mooien pass van koonnig de partijen op gelijken voet

na de rust bleef het aanvankelijk een spannende en ook wel interessante strijd. Waarbij de partijen elkaar heel weinig toegaven. Doch allengs kwam de thuisclub meer in het offensief. Na goed werk van Wilkes joeg Langendaal den bal rakelings langs het houtwerk.

Niezen onderscheidde zich door een kopbal van Dittmar en een fel schot van Wllkes onschadelijk te maken, Maar ondertussen zat ook A.D.O. niet stil en Xerxes mocht van geluk spreken, toen bli een hard schol van De Heer de bal van den onderkant van de lat in het veld terugsprong, een doelpunt voor Xerxes leek zeker, toen Wilkes in zijn eentje een rijtje tegenstanders passeerde, alleen voor Niezen faalde hij echter, daar hij naast schoot. aan de overzijde kon Van Peppelen nog juist een prachtige omhaal van Roosenburg uithouden.

Zes minuten voor tijd schoot Diltmar hard in. Niezen was al gepasseerd, waarna Telle er den bal met de hand uitsloeg. Xerxes zag zich daardoor een strafschop toegewezen, Waaruit Louwe haar de leiding gaf (2-1) .

Onmiddellijk daarop zat de zebra-voorhoede wederom voor het Haagsche doel en nu was het bij een kopbal van Lagendaal de A.D.O achterspeler De Jong die de taak van Niezen overnam Zoo kreeg Xerxes een tweeden strafschop en ook dezen wist Louwe feilloos te benutten (3-1).