De Waarheid

Datum plaatsing: 05-01-1948 12:00:00

Onbevredigend spel in VUC-Stadion ADO wint van Stormvogels

In de eerste helft reeds viel er niet zo erg veel te waarderen bij de ontmoeting tussen ADO en Stormvogels, maar na de pauze ontbrak nu letterlijk alles wat een voetbalwedstrijd aantrekkelijk kan maken.

Zowel bij de Hagenaars als bij de ploeg van Kraak was de verdediging zeer zwak en het pleit dus niet voor de resp. aanvalslinies, dat de man bij het scoringsbord slechts éénmaal in actie behoefde te komen.

De Hagenaars begonnen actief en legden de verdediging der IJmuidenaren herhaaldelijk in de luren. Kraak was echter op zijn post en kon enkele malen op keurige wijze redding brengen bij schoten van Clavan en Eversteyn. Na 17 min. echter schoot laatstgenoemde uit een voorzet van Bronkhorst fraai over hem heen in het doel (1-0) en 5 min. voor de rust had onze nationale doelman bepaald geluk toen hij de bal na een omhaal van dezelfde speler tegen de lat sloeg.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Het "kick and rush"-systeem vierde hoogtij en ontelbare kansen gingen verloren door onbesuisd schieten, waaraan vooral Bronkhorst en Verbeek zich schuldig maakten. Even voor het einde zetten de IJmuidenaren alles op alles, maar het resultaat was nihil. De roodgroenen behaalde een 1-0 overwinning, die zij krachtens hun betere techniek ook wel verdienden.