Datum plaatsing: 07-03-2020 22:39:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag overklast door AZ

ADO Den Haag werd zaterdagavond in de uitwedstrijd in Alkmaar door de huidige medekoploper met 4-0 makkelijk opzij gezet.

In de basis opstelling van ADO Den Haag ontbraken Immers en Goosens door blessures en Pinas als gevolg van de rode kaart die hij vorige week  in de thuiswedstrijd tegen Heracles opliep.Met Baluta, Beugelsdijk  en Thomas maakte Pardew zijn elftal tegen AZ compleet.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd ADO Den Haag  uitgebreid bedankt voor het beschikbaar stellen van haar stadion in het begin van het seizoen nadat bij het AFAS Stadion er de problemen met het dak waren. De meegereisde ADO Supporters mochten als cadeau gratis naar binnen en ADO directeur Hamdi kreeg een AZ/ADO Shirt kado.

In de twaalfde minuut van de wedstrijd gaf ADO Den Haag een cadeautje terug. Na een ongelukkige overtreding van Laurens de Bock in de zestien op De Wit, wees scheidsrechter Higler naar de stip. Teun Koopmeiners benutte de strafschop en zette het thuisteam op voorsprong: 1-0.
Een paar minuten later verdubbelde AZ bijna de score maar Luuk Koopmans bracht uitstekend redding door een bal van Stengs op miraculeuze wijze onder de lat vandaan te slaan. Het defensief ingestelde ADO maakte het AZ daarna niet echt moeilijk en in de 19e minuut maakte Wijndal op een voorzet van Idrissi de 2-0.

Zowel Bogle, zijn schot ging net naast, en Bakker op een fraaie voorzet van Thomas misten de goal. De snelle Summerville werd door zijn verdedigers goed afgestopt. Op slag van rust kreeg ADO Den Haag een vrije trap, maar Meijers  schoot die kans hoog over het doel van Bizot.
De rust ging derhalve in met 2-0.

Na rust deed AZ het iets rustiger aan en nog kwam ADO Den Haag weinig van de eigen helft af. Het balbezit van 76% voor AZ en 24% voor ADO Den Haag zegt daarover genoeg.

De deze week vader geworden Beugelsdijk wist in de 59e minuut prima redding te brengen, in de rebound wist Bogle de bal twee maal net voor de doellijn te keren. Pardew wisselde tien minuten later Summerville en Bogle voor Necid en Ould-Chikh. Hoewel beide aanvallers inzet toonden, Necid kreeg een kans maar schoot de bal veel te zacht in wat voor Bizot geen enkel probleem was, brachten beide spelers niet het gewenste resultaat.

Het derde doelpunt kwam dan toch. In de 84 minuut wist Koopmeiners zijn tweede van de avond te scoren

Op slag van de 90e minuut maakte Druijf, vanuit een rebound nadat Koopmans een schot van Idrissi had gekeerd, de 4-0.

Volgende week speelt ADO Den Haag thuis tegen mede degradatiekandidaat Fortuna Sittard. ADO Den Haag zal die wedstrijd en daarna ook de volgende wedstrijden moeten winnen om minimaal de directe degradatie te ontlopen. Dat zal  nog een hele opgave worden, want ADO heeft van de laatste 15 wedstrijden er slechts 1 gewonnen, de wedstijd tegen RKC in januari.