Datum plaatsing: 29-02-2020 21:03:00

Verslag en foto's: ADO - Heracles wedstrijd van de keepers

ADO Den Haag heeft in de thuiswedstrijd tegen Heracles weer punten laten liggen, het hield net zoals aan de uitwedstrijd tegen Heerenveen vorige week maar een schamel puntje over aan de wedstrijd tegen Heracles die doelpuntloos eindigde. Het is te weinig om ADO uit de problemen te hebben.

De wedstrijd tegen Heracles is een van de tien finales die ADO nog te spelen heeft om lijfsbehoud in de eredivisie te bewerkstelligen.
ADO won vorig seizoen de thuiswedstrijd tegen Heracles met 2-0. Beide doelpunten werden door Tomas Necid, die in de 69e minuut in het veld kwam ten koste van Erik Falkenburg, gemaakt.
Dit seizoen werd de uitwedstrijd in Almelo met 4-0 verloren.

Heracles heeft sinds september 2019 geen uitwedstrijd meer gewonnen en staat met 32 punten op de 9e plek van de ranglijst, ADO met 18 punten op de een nalaatste plaats. Dat is 10 punten minder dan vorig jaar rond deze periode en scheelt vijf plekken op de ranglijst ten opzichte van vorig jaar.

Trainer Alan Pardew zette vanavond niet zoals eigenlijk verwacht de weer wedstrijdfitte Tom Beugelsdijk in de basis voor de vorige week met een hamstringblessure uitgevallen Dion Malone.
De trainer stelde een  soort van 4 5 1 formatie op,

ADO begon goed aan de wedstrijd en maakte het de Almelose spelers al in de 8e minuut lastig toen het een paar keer voor het doel van keeper Blaswich kwam.
De eerste echte kans voor Heracles volgde een paar minuten later. Op aangeven van Dessers schootRossman op het doel, maar de bal was makkelijk op te vangen door Koopmans.
De wedstrijd zakte daarna wat in, en de enige hoogtepunten waren een paar vrije trappen van ADO, na overtredingen van de tegenpartij. Ook die troffen geen doel. Ook was er nog een enorme kans van Dessers, de topscorer van Heracles en de eredivisie. Zijn schot was echter te hard en miste precisie, waardoor de bal net naast het doel terecht kwam. Op slag van rust ontsnapte ADO wederom maar net aan een tegentreffer doordat Koopmans na een schot van Burgzorg zijn doel schoon wist te houden.

Net na de rust profiteerde ADO van een verdedigingsfout en kon Meijers Bogle bedienen, echter het schot miste doel. Na het inbrengen van Summerville in de 55e minuut kwam er meer creativiteit in het spel. Summerville koerste op het doel van Blaswich af, werd net buiten de 16 neergehaald en dat leverde een vrije trap op die echter geen doelpunt opleverde. De grootste kans van ADO kwam een paar minuten later toen Bogle op aangeven van De Bock de openingstreffer op zijn voet had, maar Blaswich bracht helaas uitstekend redding.
Het kwam Bogle duur te staan, hij werd er even later door Pardew uitgehaald voor Kramer.
Even voor het Haags kwartiertje had Immers na een actie van Summerville de kans om Blaswich te verschalken, maar de doelman  bleef goed bij de les en ook het schot van Meijers in de rebound werd uit het doel gehouden.
In het Haags kwartiertje waren het de gasten die sterker werden in plaats van de geelgroene formatie. Koopmans moest redding brengen op een schot van Van de Water. Daarna moest Pardew noodgedwongen een wissel inbrengen nadat Goossens die eerder in de wedstrijd al geblesseerd was, opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie. De zorgen worden groter en groter temeer daar ADO ook Pinas voor een wedstrijd kwijtraakt. Hij kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart voorgehouden en dus rood. Na de vrije trap die na de overtreding van Pinas door Heracles werd genomen en niet benut werd, floot Christiaan Bax de wedstrijd af.

Weer een punt erbij gesprokkeld. ADO krijgt de 16e plek langzaam maar zeker in het vizier, die momenteel bezet wordt door PEC Zwolle met drie punten meer, maar dan moest PEC vanavond wel verliezen van Vitesse.
Update: helaas, PEC wist zich in blessuretijd   naar een 4-3 te knokken, waardoor PEC nu met 6 punten op ADO voorstaat, net als Fortuna Sittard dat vanavond ook een punt pakte.

Volgende week neemt ADO het op tegen AZ. De wedstrijd begint zaterdag 7 maart om 18:30u in het AFAS stadion te Alkmaar. De supporters van ADO Den Haag mogen deze wedstrijd, via de uitcombi -los van de vervoerskosten-, gratis bijwonen, als dank dat AZ de wedstrijden in het begin van dit seizoen in het Cars Jeans Stadion heeft mogen spelen.