De Residentiebode

Datum plaatsing: 20-09-1943 11:44:00

ADO speelt goed, maar kan niet winnen

Toen ADO zich 20 minuten voor rust een voorsprong van 2-0 had verworven, wezen alle voorteekenen er op dat de Haagsche kampioensploeg het ln dezen tweeden competitie-wedstrijd tot een goed einde zou brengen.

ADO, dat het wederom zonder Neuteboom moest stellen, voor wie van der Tas stond opgesteld, was weer ln zijn ouden vorm. Het spel was levendig en van uitstekende kwaliteit, waarbij de verdediging bijzonder opviel. Doch ook DFC kwam ln zijn spel stukken beter voor den dag dan in den eersten competitiewedstrijd. Na een snel begin verkreeg ADO geleidelijk aan een zeker overwicht.

Een berekende voorzet van Vreeken werd door P. Eversteyn ingekopt, (1-0). DFC reageerde op dit doelpunt met eenige uiterst snelle uitvallen, echter zonder succes. Toen slaagde ADO er in 10 minuten voor rust zijn voorsprong te vergrooten door een schot van De Heer van grooten afstand. (2-0). v. d. Twist van DFC maakte het eerste tegenpunt. waarna Punt, na snel samenspel met v. d. Twist, den gelijkmaker langs Niezen Joeg. (2-2).

In de tweede helft moest ADO alle zeilen- byzetten om niet achterop 'te geraken. Mijnders gelukte het zijn club een voorsprong te geven (2-3), doch ADO, dat het gevaar duidelijk inzag, kwam hierna dusdanig opzetten, dat DFC zich zeheel tot verdediging moest beperken. Roosenburg stelde De Heer ln de gelegenheid, tenslotte gelijk te maken (3-3) .