Sportkroniek

Datum plaatsing: 14-04-1914 19:05:00

Onder protest:Schoten-ADO 0-1

Of de het de winst ook daadwerkelijk krijgt protest-commissie maar na 90 minuten was de stan 0-1 in het voordeel van de rood groenen

De eerste aanval is voor A.D.O., doch dan bemachtigt Schoten het leer. Plotseling staat een der Schoten-menschen alleen voor den doelman, doch door snel inloopen wordt hem de kans tot schieten ontnomen. Dan passeert Hopman eenige tegenstanders, zendt een scherp schot in en het ronde projectiel vliegt langs den keeper in het net, 0-1 A.D.O. blijft sterker. Dat de Hagenaars niet doelpunten dankt Schoten aan haar trapvast stel backs en de goeden doelman.

Na de rust gaat Schoten resoluut tot den aanval over. Er ontstaan gevaarvolle oogenblikken voor het rood-groene doel, maar de Jong en de gebroeders Nijhuis verplaatsen met verre trappen het spel. A.D.O. herstelt zich eenigszins, Hopman tracht den bal in het doel te loopen, maar een der zwart-gele backs stopt hem, ons inziens achter de lijn. Daarna scheert een schot van Hopman de lat.

Opvallend is het, dat telkens, wanneer de bal het Schoten-doel nadert een der zwart-gelen kramp krijgt. Tegen het einde wordt Schoten weer sterker, maar kan het doel niet vinden, dank zij het werken van H. Nijhuis, een talentvol doelverdediger. Dan weerklinkt het eindsignaal.

Nauwelijks zijn de spelers in het kleedlokaal verdwenen, of zij worden weer te voorschijn geroepen, daar de "Schoten” grensrechter, die gedurende den wedstrijd zulke rare beslissingen gaf, dat wij een sterk vermoeden kregen, dat hij liever Schoten dan A.D.O. zag winnen, meende, dat aan zijne vereeniging een strafschop had moeten worden toegekend. Hij beweerde n.l. dat Nieman opzettelijk den bal met de hand in bet strafschopgebied bad aangeraakt, doch deze beweerde, dat een hooge bal tegen zijn hand gesprongen was. De scheidsrechter en de bonds-grensrechter hadden ook niets strafbaars geconstateerd, zoodat Schoten wel de strafschop in een doelpunt omzette, maar dit doelpunt wel niet door de protest-commissie toegekend zal krijgen.